Lisztmentes pizza karfiolból sajttal és paradicsommal: a fogyni vágyók kedvence
Diéta alatt, fürdőruhaszezonra készülve is bátran megeheted ezt a karfiolpizzát. A tetejére kerülhetnek a klasszikus feltétek.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ha rajongsz a pizzáért, de le kell mondanod a gluténról, vagy odafigyelsz a kalóriákra, akkor készítsd az alapot a jól megszokott tészta helyett minimális kalóriatartalmú, karfiolos masszából. Külföldön olyan népszerű, hogy fagyasztva is hozzá lehet jutni a karfiolrizshez, de te is gyorsan elkészítheted. Ebből lelkiismeret-furdalás nélkül vághatsz még egy szeletet.
Sajtos-paradicsomos karfiolpizza
Hozzávalók
- 1 fej nagy karfiol
- 2 db tojás
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg mozzarella
- 1 ág bazsalikom
- só
- bors
- oregánó
- paradicsomszósz
- paradicsom
Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és tedd konyhai robotgépbe. Dolgozd össze, akkor jó, ha rizsszerű az állaga. Rakd a mikróba négy percre, hagyd egy kicsit hűlni, majd csavard ki belőle a nedvességet egy konyharuhával. Add hozzá a tojást, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, az oregánót, a zúzott fokhagymát.
Tedd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és formázd kör alakúra. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, kend meg a paradicsomszósszal, rakj rá paradicsomkarikákat, szórd meg reszelt mozzarellával és bazsalikommal. Told vissza a sütőbe öt-hét percre.
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.
Még több recept