Lisztmentes pizza karfiolból sajttal és paradicsommal: a fogyni vágyók kedvence
Diéta alatt, fürdőruhaszezonra készülve is bátran megeheted ezt a karfiolpizzát. A tetejére kerülhetnek a klasszikus feltétek.

paradicsomos-sajtos-karfiolpizza
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha rajongsz a pizzáért, de le kell mondanod a gluténról, vagy odafigyelsz a kalóriákra, akkor készítsd az alapot a jól megszokott tészta helyett minimális kalóriatartalmú, karfiolos masszából. Külföldön olyan népszerű, hogy fagyasztva is hozzá lehet jutni a karfiolrizshez, de te is gyorsan elkészítheted. Ebből lelkiismeret-furdalás nélkül vághatsz még egy szeletet. 

Sajtos-paradicsomos karfiolpizza

Hozzávalók:

  • 1 fej nagy karfiol
  • 2 db tojás
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg mozzarella
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • oregánó
  • paradicsomszósz
  • paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, és tedd konyhai robotgépbe. Dolgozd össze, akkor jó, ha rizsszerű az állaga. Rakd a mikróba négy percre, hagyd egy kicsit hűlni, majd csavard ki belőle a nedvességet egy konyharuhával. Add hozzá a tojást, a reszelt parmezánt, a sót, a borsot, az oregánót, a zúzott fokhagymát.

Tedd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és formázd kör alakúra. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 15 percig. Vedd ki a sütőből, kend meg a paradicsomszósszal, rakj rá paradicsomkarikákat, szórd meg reszelt mozzarellával és bazsalikommal. Told vissza a sütőbe öt-hét percre. 
Besamellel megbolondítva, morzsával a tetején is süthetsz ínyenc karfiolt. Tökéletes ebéd vagy vacsora lehet az egész családnak.

Ezt is szeretjük