Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite - Próbáld ki a galette-et sósan is
Ha eddig csak édes, gyümölcsös hajtogatott pitét készítettél, ideje, hogy megkóstold a sajtos-paradicsomos változatot is!

Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite - Próbáld ki a galette-et sósan is
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A formás, omlós tésztájú galette zöldséggel megpakolva, sajttal megszórva a legjobb pizzával is versenybe szállhat. Fontos, hogy a vaj és a víz is hideg legyen, akkor lesz tökéletes a tészta. Ebből a finomságból a hús sem hiányzik majd senkinek.

Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 25 dkg paradicsom
  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg sajt
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • bazsalikom

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, majd morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a vizet és az olajat, majd dolgozd össze a tésztát. Ha jól formázható, készíts belőle két cipót, és lisztezett felületen nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három-négy milliméter vastag körré. A paradicsomot mosd meg, és vágd kisebb darabokra.

A tésztát kend meg a mascarponéval úgy, hogy maradjon két centis pereme. Pakold meg paradicsommal, hagymával, helyezz a tetejére sajtdarabokat, és szórd meg bazsalikommal. Körben hajtsd rá a peremet, és kend meg egy villával felvert tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük