Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite - Próbáld ki a galette-et sósan is
Ha eddig csak édes, gyümölcsös hajtogatott pitét készítettél, ideje, hogy megkóstold a sajtos-paradicsomos változatot is!

Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite - Próbáld ki a galette-et sósan is
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A formás, omlós tésztájú galette zöldséggel megpakolva, sajttal megszórva a legjobb pizzával is versenybe szállhat. Fontos, hogy a vaj és a víz is hideg legyen, akkor lesz tökéletes a tészta. Ebből a finomságból a hús sem hiányzik majd senkinek.

Sajtos-paradicsomos hajtogatott pite

Hozzávalók 2 darabhoz:

  • 25 dkg paradicsom
  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg sajt
  • 4 evőkanál hideg víz
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • bazsalikom

Tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sóval, majd morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal. Add hozzá a vizet és az olajat, majd dolgozd össze a tésztát. Ha jól formázható, készíts belőle két cipót, és lisztezett felületen nyújtsd ki mindegyiket körülbelül három-négy milliméter vastag körré. A paradicsomot mosd meg, és vágd kisebb darabokra.

A tésztát kend meg a mascarponéval úgy, hogy maradjon két centis pereme. Pakold meg paradicsommal, hagymával, helyezz a tetejére sajtdarabokat, és szórd meg bazsalikommal. Körben hajtsd rá a peremet, és kend meg egy villával felvert tojással. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 30 perc alatt.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük