Fűszeres, paradicsomos csirkemell vastag sajtréteggel: ez biztosan nem szárad ki
Nem lesz panasz, ha zöldfűszerrel és fokhagymával megbolondított, nyúlós sajttal turbózott fogás lesz az ebéd.

sajtszoszos-csirkemell
Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

Ez a smink volt a legmenőbb az 50-es években: nagyon nőies, és könnyű elkészíteni »

Vékony szálú a hajad? Ezt a trükköt ne hagyd ki, ha kontyot készítesz »

Az elmúlt 10 év legnagyobb divattrendjei: van, ami reméljük, soha nem jön vissza »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne törd sokáig a fejed, mit főzz legközelebb! Csupán néhány perc előkészület után mehet is a sütőbe a csirkemell, amiből fenséges, szaftos finomság lesz. A paradicsom mellett vagy helyett más zöldség is kerülhet a vastag, nyúlós sajtréteg alá. Bármilyen körettel kiváló, és meg sem terheli a gyomrot. 

Sajtos, paradicsomos csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 15 dkg sajt
  • 2 db paradicsom
  • 2 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszer
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Vágd vékony szeletekre, és sózd, borsozd ízlés szerint, majd kevés olajon süsd oldalankét három-három percig. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével, a paradicsomot pedig vágd karikákra.
 

A csirkemellet rakd zsiradékkal kikent tepsibe, tedd rá a paradicsomszeleteket, szórd meg zöldfűszerrel, majd öntsd rá a tejszínes, sajtos keveréket. Helyezd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-50 perc alatt. A vége felé szórd rá a maradék reszelt sajtot. Amennyiben szükséges, vedd le róla a fóliát, és nagyobb lángon pirítsd meg. 
A joghurtban pácolt csirkemell is kitűnő ebédre, vacsorára egyaránt. Olyan puha lesz, hogy szinte szétolvad a szádban. 

Ezt is szeretjük