Sajttal még finomabb a padlizsánkrém: könnyed és finom kence egyszerűen
Ne mindig vajat és májkrémet kenj a kenyeredre, a sajtos padlizsánkrém igazán extra!

Sajttal még finomabb a padlizsánkrém: könnyed és finom kence egyszerűen
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Kétszer olyan tömött lesz a copf, ha így csinálod: rövidebb hajból az igazi »

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a padlizsánkrémet? Sajtkrémmel próbáltad már? Még ízletesebb, mint a hagyományos! Kenyérre kenve ugyanolyan népszerű lesz, mint mártogatósként tálalva. Érdemes minél tovább, legalább egy éjszakán át pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű padlizsánt öblíts le, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a padlizsán héja kicsit sötét és ráncos, belül pedig puha. A sütőből kivéve hagyd kihűlni.
 

Pucold meg, majd pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a vajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát. Ízesítsd még sóval, borssal, végül add hozzá a krémsajtot. Az is jó megoldás, ha mindent egy robotgépbe teszel, és a hozzávalókat krémesre mixeled. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor díszítheted még zöldségdarabokkal.

Blog.hu ajánló