Sajttal még finomabb a padlizsánkrém: könnyed és finom kence egyszerűen

Ne mindig vajat és májkrémet kenj a kenyeredre, a sajtos padlizsánkrém igazán extra!

Sajttal még finomabb a padlizsánkrém: könnyed és finom kence egyszerűen
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szereted a padlizsánkrémet? Sajtkrémmel próbáltad már? Még ízletesebb, mint a hagyományos! Kenyérre kenve ugyanolyan népszerű lesz, mint mártogatósként tálalva. Érdemes minél tovább, legalább egy éjszakán át pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

Sajtos padlizsánkrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db padlizsán
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes méretű padlizsánt öblíts le, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 35-40 perc alatt. Akkor jó, ha a padlizsán héja kicsit sötét és ráncos, belül pedig puha. A sütőből kivéve hagyd kihűlni.
 

Pucold meg, majd pépesítsd botmixerrel. Keverd hozzá a vajat, a mustárt, a zúzott fokhagymát. Ízesítsd még sóval, borssal, végül add hozzá a krémsajtot. Az is jó megoldás, ha mindent egy robotgépbe teszel, és a hozzávalókat krémesre mixeled. Rakd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálaláskor díszítheted még zöldségdarabokkal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük