Krémes majonézes kukorica sok sajttal: önmagában vagy húsok mellé is nagyon finom
Nagyon finom a majonézes kukorica, ha sajttal és piros kápia paprikával ízesíted.

majonezes kukorica
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajtos majonézes kukorica fantasztikus hidegtálas készítmény akár húsok mellé, akár önmagában, zöldségekkel vagy pirítóssal. Egy szép szál piros kápia paprika még jobban felfrissíti. Tökéletes kísérője lehet a húsvéti sonkának vagy báránysültnek is.

Sajtos majonézes kukorica

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg sajt
  • 1 közepes doboz csemegekukorica (25-30 dkg)
  • 1 kápia paprika

A majonézes krémhez

  • 3 evőkanál tejföl
  • 1.5 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 csipet cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot kockázd, fel, a paprikát vágd apró szeletekre, a kukoricakonzervet csepegtesd le. Egy tálban keverd el a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a mustárral, a cukorral, egy kevés cukorral, és ízlés szerint sózd, borsozd. Keverd hozzá a felkockázott sajtot, a kukoricát és a paprikát. Akár azonnal is tálalhatod, de néhány óra hűtés csak jót tesz neki, hogy az ízei összeérjenek. Tálald húsok mellé, vagy felszeletelt zöldségekkel. Pirítósra kenve is igazán finom.

A puha, fűszeres csirkemell mellé is nagyon jól megy a krémes kukorica.

Ezt is szeretjük