Krémes majonézes kukorica sok sajttal: önmagában vagy húsok mellé is nagyon finom
Nagyon finom a majonézes kukorica, ha sajttal és piros kápia paprikával ízesíted.
A sajtos majonézes kukorica fantasztikus hidegtálas készítmény akár húsok mellé, akár önmagában, zöldségekkel vagy pirítóssal. Egy szép szál piros kápia paprika még jobban felfrissíti. Tökéletes kísérője lehet a húsvéti sonkának vagy báránysültnek is.
Sajtos majonézes kukorica
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg sajt
- 1 közepes doboz csemegekukorica (25-30 dkg)
- 1 kápia paprika
A majonézes krémhez
- 3 evőkanál tejföl
- 1.5 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál mustár
- 1 csipet cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A sajtot kockázd, fel, a paprikát vágd apró szeletekre, a kukoricakonzervet csepegtesd le. Egy tálban keverd el a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a mustárral, a cukorral, egy kevés cukorral, és ízlés szerint sózd, borsozd. Keverd hozzá a felkockázott sajtot, a kukoricát és a paprikát. Akár azonnal is tálalhatod, de néhány óra hűtés csak jót tesz neki, hogy az ízei összeérjenek. Tálald húsok mellé, vagy felszeletelt zöldségekkel. Pirítósra kenve is igazán finom.
A puha, fűszeres csirkemell mellé is nagyon jól megy a krémes kukorica.
- kukorica
- majonéz
- citromlé
- mustár
- kápia paprika
- hidegtál
- majonézes kukorica
- sajtos majonézes kukorica
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept