Krémes majonézes kukorica sok sajttal: önmagában vagy húsok mellé is nagyon finom
Nagyon finom a majonézes kukorica, ha sajttal és piros kápia paprikával ízesíted.

A sajtos majonézes kukorica fantasztikus hidegtálas készítmény akár húsok mellé, akár önmagában, zöldségekkel vagy pirítóssal. Egy szép szál piros kápia paprika még jobban felfrissíti. Tökéletes kísérője lehet a húsvéti sonkának vagy báránysültnek is.
Sajtos majonézes kukorica
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg sajt
- 1 közepes doboz csemegekukorica (25-30 dkg)
- 1 kápia paprika
A majonézes krémhez
- 3 evőkanál tejföl
- 1.5 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál mustár
- 1 csipet cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A sajtot kockázd, fel, a paprikát vágd apró szeletekre, a kukoricakonzervet csepegtesd le. Egy tálban keverd el a tejfölt a majonézzel, a citromlével, a mustárral, a cukorral, egy kevés cukorral, és ízlés szerint sózd, borsozd. Keverd hozzá a felkockázott sajtot, a kukoricát és a paprikát. Akár azonnal is tálalhatod, de néhány óra hűtés csak jót tesz neki, hogy az ízei összeérjenek. Tálald húsok mellé, vagy felszeletelt zöldségekkel. Pirítósra kenve is igazán finom.
A puha, fűszeres csirkemell mellé is nagyon jól megy a krémes kukorica.
- kukorica
- majonéz
- citromlé
- mustár
- kápia paprika
- hidegtál
- majonézes kukorica
- sajtos majonézes kukorica
- Recept

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept