Sajtos krumpligombóc ropogós panírban, sütőben sütve - Jobb, mint a krokett

A sajtos krumpligombóc a krokettnél is izgalmasabb, mártogatóssal pedig önmagában is kiváló nass.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos krumpligombócok nagyon finomak, és jó gyorsan el is fogynak. A liszt mennyisége a krumpli fajtájától és minőségétől függően változhat. Lehetőleg még melegen kínáld, akkor a legjobb. Kínálj hozzá különféle szószokat, mert önmagában is megáll, mint fogás.

sajtos-krumpligomboc-recept

Sajtos krumpligombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 70 dkg krumpli
  • 12 dkg liszt
  • 10 dkg sajt
  • 3 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a vajat, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha szükséges, tejjel lazíthatsz a masszán. A lényeg, hogy könnyen formázható legyen. Készíts belőle kis gombócokat, és panírozd be a szokásos módon.
 

Rakd a golyókat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A felesleges panírt rázd le róluk. Tedd a gombócokat forró olajba, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ezt követően szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.

sajtos-krumpligomboc-recept
Ezt is szeretjük