Sajtos krumpligombóc ropogós panírban, sütőben sütve - Jobb, mint a krokett
A sajtos krumpligombóc a krokettnél is izgalmasabb, mártogatóssal pedig önmagában is kiváló nass.
A sajtos krumpligombócok nagyon finomak, és jó gyorsan el is fogynak. A liszt mennyisége a krumpli fajtájától és minőségétől függően változhat. Lehetőleg még melegen kínáld, akkor a legjobb. Kínálj hozzá különféle szószokat, mert önmagában is megáll, mint fogás.
Sajtos krumpligombóc
Hozzávalók 4 személyre
- 70 dkg krumpli
- 12 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- 3 dkg vaj
- 1 db tojás
- 1 késhegynyi szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd kis darabokra, majd főzd puhára körülbelül 20 perc alatt. Szűrd le, és még melegen törd össze. Ha langyosra hűl, rakd hozzá a lisztet, a tojást, a reszelt sajtot, a vajat, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval. Ha szükséges, tejjel lazíthatsz a masszán. A lényeg, hogy könnyen formázható legyen. Készíts belőle kis gombócokat, és panírozd be a szokásos módon.
Rakd a golyókat előbb a lisztbe, majd a felvert tojásba és a zsemlemorzsába. A felesleges panírt rázd le róluk. Tedd a gombócokat forró olajba, és süsd minden oldalukat aranybarnára. Ezt követően szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept