Házi krokett sajttal turbózva: kívül ropogós, belül finom puha
A házilag készített krokett összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti, különösen, ha a belsejét sajttal töltöd meg.

krokett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaftos ételekhez, ragukhoz köretként, de akár önmagában, tejföllel leöntve is fejedelmi fogás a házi készítésű, sajttal töltött krokett. A krumplihoz a lisztet óvatosan adagold, mivel a fajtájától függ, mennyit vesz fel belőle.

Sajtos krokett receptje

Hozzávalók

A kroketthez

  • 8 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 db közepes krumpli
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez

A panírhoz

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, vágd kockára, és bő, sós vízben főzd puhára. Szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A sajtot közben reszeld le. A már kihűlt krumplihoz tedd hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a fűszereket, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet. Annyi kell bele, hogy jól formázható masszát kapj. A tésztából formálj hengereket, és forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül zsemlemorzsában.

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Ha a beledobott kis panír azonnal sisteregve feljön a tetejére, már elég forró, tehát belepakolhatod a krokettet, és közepes lángon süsd pirosra, ropogósra minden oldalát.
Kiadós, szaftos marhapörkölt mellé nem létezik ideálisabb köret.

Ezt is szeretjük