Házi krokett sajttal turbózva: kívül ropogós, belül finom puha
A házilag készített krokett összehasonlíthatatlanul finomabb, mint a bolti, különösen, ha a belsejét sajttal töltöd meg.
Szaftos ételekhez, ragukhoz köretként, de akár önmagában, tejföllel leöntve is fejedelmi fogás a házi készítésű, sajttal töltött krokett. A krumplihoz a lisztet óvatosan adagold, mivel a fajtájától függ, mennyit vesz fel belőle.
Sajtos krokett receptje
Hozzávalók
A kroketthez
- 8 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál liszt
- 3 db közepes krumpli
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
A panírhoz
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, vágd kockára, és bő, sós vízben főzd puhára. Szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A sajtot közben reszeld le. A már kihűlt krumplihoz tedd hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a fűszereket, és fokozatosan adagold hozzá a lisztet. Annyi kell bele, hogy jól formázható masszát kapj. A tésztából formálj hengereket, és forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Ha a beledobott kis panír azonnal sisteregve feljön a tetejére, már elég forró, tehát belepakolhatod a krokettet, és közepes lángon süsd pirosra, ropogósra minden oldalát.
Kiadós, szaftos marhapörkölt mellé nem létezik ideálisabb köret.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept