Tepsiben sült, sajtos, kolbászos tészta: kiadós étel egyszerűen
Kicsit olaszos, kicsit magyaros, nem bánod meg, ha sajtos-kolbászos tészta lesz az ebéd vagy a vacsora.
A tésztát mindenhogyan szeretjük, hússal, hús nélkül, a legkülönbözőbb szószokkal, sajtokkal, tejföllel. Sőt, kolbásszal is nagyon finom. Praktikus hétköznapokon is, mert alig van vele munka. A fűszerekkel a kolbász miatt légy óvatos, inkább kóstolgasd többször, és a végén ízesítsd.
Sajtos, kolbászos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 20 dkg sajt
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és olívaolajon dinszteld meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval. Kis lángon rotyogtasd 10 percig. Közben főzd a tésztát fogkeményre sós vízben. Szűrd le, csepegtesd le. A kolbászt vágd két-három centis karikákra.
Rétegezd a hozzávalókat egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd bele a tésztát, öntsd le a paradicsommal, majd szórd meg sajttal és bazsalikommal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Ha a sajt ráolvad a tésztára, kiveheted a sütőből.
Még gyorsabban végzel a főzőcskézéssel, ha tonhalas-paradicsomos tésztát készítesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció