Tepsiben sült, sajtos, kolbászos tészta: kiadós étel egyszerűen
Kicsit olaszos, kicsit magyaros, nem bánod meg, ha sajtos-kolbászos tészta lesz az ebéd vagy a vacsora.

- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A tésztát mindenhogyan szeretjük, hússal, hús nélkül, a legkülönbözőbb szószokkal, sajtokkal, tejföllel. Sőt, kolbásszal is nagyon finom. Praktikus hétköznapokon is, mert alig van vele munka. A fűszerekkel a kolbász miatt légy óvatos, inkább kóstolgasd többször, és a végén ízesítsd.
Sajtos, kolbászos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 20 dkg sajt
- 20 dkg füstölt kolbász
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és olívaolajon dinszteld meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval. Kis lángon rotyogtasd 10 percig. Közben főzd a tésztát fogkeményre sós vízben. Szűrd le, csepegtesd le. A kolbászt vágd két-három centis karikákra.
Rétegezd a hozzávalókat egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd bele a tésztát, öntsd le a paradicsommal, majd szórd meg sajttal és bazsalikommal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Ha a sajt ráolvad a tésztára, kiveheted a sütőből.
Még gyorsabban végzel a főzőcskézéssel, ha tonhalas-paradicsomos tésztát készítesz.
Még több recept