Tepsiben sült, sajtos, kolbászos tészta: kiadós étel egyszerűen
Kicsit olaszos, kicsit magyaros, nem bánod meg, ha sajtos-kolbászos tészta lesz az ebéd vagy a vacsora.

kolbaszos-sajtos-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tésztát mindenhogyan szeretjük, hússal, hús nélkül, a legkülönbözőbb szószokkal, sajtokkal, tejföllel. Sőt, kolbásszal is nagyon finom. Praktikus hétköznapokon is, mert alig van vele munka. A fűszerekkel a kolbász miatt légy óvatos, inkább kóstolgasd többször, és a végén ízesítsd.  

Sajtos, kolbászos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg tészta
  • 20 dkg sajt
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, aprítsd fel, és olívaolajon dinszteld meg. Nyomd hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval. Kis lángon rotyogtasd 10 percig. Közben főzd a tésztát fogkeményre sós vízben. Szűrd le, csepegtesd le. A kolbászt vágd két-három centis karikákra. 
Rétegezd a hozzávalókat egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba. Rakd bele a tésztát, öntsd le a paradicsommal, majd szórd meg sajttal és bazsalikommal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20 perc alatt. Ha a sajt ráolvad a tésztára, kiveheted a sütőből. 

Még gyorsabban végzel a főzőcskézéssel, ha tonhalas-paradicsomos tésztát készítesz. 

Ezt is szeretjük