Nyúlós sajtos kenyér finom fűszerekkel - Vacsorára is remek
A sajtos kenyér sok fokhagymával minden boltin túltesz. 30 perc múlva eheted is a felejthetetlen péksütit.
Az egyszerűen elkészíthető, sajtos, fűszeres kenyér salátával csodálatos vacsora lesz. Elképesztően ízletes, étvágygerjesztő, és egy nagyobb péksütemény nyolc embernek is elég.
A legjobb, ha kovászos kenyeret használsz hozzá. Vágd be rombusz alakban, majd keverd össze a vajat néhány gerezd fokhagymával, sóval, petrezselyemmel, esetleg más zöldfűszerrel, és a mikróban olvaszd össze. Kanalazz a résekbe a vajas keverékből, majd tömd meg bőségesen reszelt mozzarellával a réseket, vagy, ha az nincs, bármilyen sajt megteszi. Tekerd fóliába, és süsd 15 percig, utána fólia nélkül pirítsd még öt percig, hogy jó ropogós legyen. Nagyjából 180 fokon süsd, a végén feljebb csavarhatod a hőfokot akár 200-220 fokra, ha úgy látod, nem pirul eléggé a kenyér.