Ropogós, sajtos karfiolkrokett sütőben sütve: ezt edd a krumpli helyett, ha fogyni akarsz
Szaftos húsok mellé vagy önmagában mártogatóssal egyaránt nagyon finom, egészséges megoldás a sajtos karfiolkrokett.

karfiolkrokett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is odavagy a krumplikrokettért, de fogyni szeretnél, vagy egyszerűen csak egészségesebben étkezni, próbáld ki ugyanazt zöldségből! A karfiolból készített, sajttal dúsított krokett falatozását az sem fogja tudni abbahagyni, aki egyébként nem az egészséges étkezés megszállottja. Sütőben készítve abban is biztos lehetsz, hogy nem szívja magát tele olajjal.

Sajtos karfiolkrokett receptje

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, mosd meg, és sós vízben főzd puhára. Ha elkészült, teljesen csepegtesd le, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd egy tálba, add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, a lisztet és az apróra vágott petrezselymet, sózd, borsozd, és alaposan gyúrd össze. Ha túl hígnak találod, még egy kevés lisztet adhatsz hozzá.

Formálj belőle hengereket, forgasd meg zsemlemorzsában, helyezd őket egymás mellé sütőpapírral kibélelt tepsibe, és 180 fokos sütőben süsd ropogósra a kroketteket. Közben érdemes átforgatni, hogy egyformán piruljanak.
Hasonló, laktató finomság a gombakrokett, amelyet köretként vagy főételként is tálalhatsz.

Ezt is szeretjük