Omlós sajtos, joghurtos rudak: még keleszteni sem kell

A sajtos stangli minden évszakban pillanatok alatt elfogy, főleg, ha puha, és ropog rajta a szezám.

Sajtos, joghurtos rudak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ennél egyszerűbben nem is készíthetsz sajtos rudat, hisz nem élesztő, hanem sütőpor kell hozzá! Felejtsd el a margarint, vajjal lesz igazán finom a tészta, a joghurt pedig még puhábbá, omlósabbá teszi. Bár rögtön sütheted, jót tesz neki, ha pihenteted a hűtőben legalább fél órát, de akár előző nap is összeállíthatod. 

Sajtos, joghurtos rudak

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás

A tetejére

  • 1 db tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a hideg, kis darabokra vágott vajjal, majd dolgozd hozzá a tojást és a joghurtot. Végül szórd hozzá a reszelt sajtot, majd gyúrd össze. Rugalmas, sima tésztát kell kapnod.  

A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, kend meg a villával felvert felvert tojással, és szórd meg szezámmaggal. Éles késsel vagy derelyevágóval szeld tetszőleges méretű rudakra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól picit távol, mivel nőni fognak sütés közben. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép piros, vedd ki a sütőből. 
A túrós pogácsa sem bonyolult, és kiváló vendégváró lehet bármilyen alkalomra. 

Ezt is szeretjük