Sajtos, húsos rakott patisszon: ne sajnáld róla a tejfölt se
Most van a patisszon főszezonja, még finom zsenge, így érdemes belőle laktató, szaftos rakottast is készíteni.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A patisszon az egyik legízletesebb tökfajta, ami rakottasnak is kitűnő alap. Darált hússal és sajttal ízletes, ínyenc ebéd lehet. Semleges íze miatt nagyon változatosan használható fel, könnyen fűszerezhető. A húsos ragu akkor az igazi, ha szaftos. Patisszonvásárláskor érdemes keményebb darabokat választani.
Sajtos, húsos rakott patisszon
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 2 db patisszon
- 15 dkg sajt
- 10 dkg bacon
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db póréhagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A patisszont hámozd meg, távolítsd el a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, kevergesd fehéredésig, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával.
A felszeletelt patisszon felét rakd egy kiolajozott jénai tál aljába. Kanalazd rá a fűszeres darált húst, és a tetejét borítsd be a maradék patisszonnal és a póréhagymával. Kenj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal és baconnel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva, ropogós bundában is isteni ebéd, és pofonegyszerű.
Még több recept