Sajtos, húsos rakott patisszon: ne sajnáld róla a tejfölt se

Most van a patisszon főszezonja, még finom zsenge, így érdemes belőle laktató, szaftos rakottast is készíteni.

rakott-patisszon-receptje
beauty and style
Top olvasott cikkek

A patisszon az egyik legízletesebb tökfajta, ami rakottasnak is kitűnő alap. Darált hússal és sajttal ízletes, ínyenc ebéd lehet. Semleges íze miatt nagyon változatosan használható fel, könnyen fűszerezhető. A húsos ragu akkor az igazi, ha szaftos. Patisszonvásárláskor érdemes keményebb darabokat választani. 

Sajtos, húsos rakott patisszon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db patisszon
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont hámozd meg, távolítsd el a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, kevergesd fehéredésig, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával.

A felszeletelt patisszon felét rakd egy kiolajozott jénai tál aljába. Kanalazd rá a fűszeres darált húst, és a tetejét borítsd be a maradék patisszonnal és a póréhagymával. Kenj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal és baconnel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva, ropogós bundában is isteni ebéd, és pofonegyszerű. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük