Sajtos, húsos rakott patisszon: ne sajnáld róla a tejfölt se

Most van a patisszon főszezonja, még finom zsenge, így érdemes belőle laktató, szaftos rakottast is készíteni.

rakott-patisszon-receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A patisszon az egyik legízletesebb tökfajta, ami rakottasnak is kitűnő alap. Darált hússal és sajttal ízletes, ínyenc ebéd lehet. Semleges íze miatt nagyon változatosan használható fel, könnyen fűszerezhető. A húsos ragu akkor az igazi, ha szaftos. Patisszonvásárláskor érdemes keményebb darabokat választani. 

Sajtos, húsos rakott patisszon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db patisszon
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg bacon
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db póréhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont hámozd meg, távolítsd el a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd kockákra, és kevés olajon dinszteld meg. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát, a húst, kevergesd fehéredésig, szórd meg sóval, borssal, pirospaprikával.

A felszeletelt patisszon felét rakd egy kiolajozott jénai tál aljába. Kanalazd rá a fűszeres darált húst, és a tetejét borítsd be a maradék patisszonnal és a póréhagymával. Kenj rá tejfölt, szórd meg reszelt sajttal és baconnel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
A patisszon rántva, ropogós bundában is isteni ebéd, és pofonegyszerű. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük