Duplasajtos, hagymás, töltött sült krumpli
Olcsó, laktató, és mindenki imádja
A héjában sült krumpli sajtos, hagymás töltelékkel fantasztikus.

Duplasajtos, hagymás, töltött sült krumpli
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Könnyen lelapult a haja, ezért belevágott: csodás frizurát kapott »

Van egy kis tokád? Így tűnhet el sebészkés nélkül »

Pofonegyszerű partismink, ami tágra nyitja a szemeket: nem tudod elrontani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok klasszikus krumplis vacsorája a te tetszésedet is elnyeri. Percek alatt összedobod, utána már csak azt kell kivárni, hogy megsüljön. Szinte bármilyen feltéttel elkészítheted, így soha nem fogod megunni. A duplasajtos, hagymás sült krumpli mellé kínálj friss salátát.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jól mosd meg, kefével vagy szivaccsal meg is dörzsölheted a héját. Szurkáld meg több helyen egy villával, és pakold zsiradékkal kikent tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, majd alaposan szórd meg sóval. Ettől lesz igazán finom, ropogós a krumpli héja. Süsd 200 fokon 20 percig, majd mérsékeld a hőmérsékletet 190 fokra, és süsd még 50-60 percig. Akkor jó, ha a krumpli bőre kicsit ráncos, a belseje viszont puha.

Közben a vajat olvaszd fel, süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát, nyomd hozzá a fokhagymát. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a krémsajtot, a tejfölt, sózd, és borsozd ízlés szerint. Amikor kiveszed a sütőből a krumplit, rázd le róla a felesleges sót, majd vágd be középen. Pakold meg a töltelékkel, és szórd meg reszelt sajttal és aprított zöldhagymával.

Ezt is szeretjük