Duplasajtos, hagymás, töltött sült krumpli
Olcsó, laktató, és mindenki imádja
A héjában sült krumpli sajtos, hagymás töltelékkel fantasztikus.

Duplasajtos, hagymás, töltött sült krumpli
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

5 különböző színű hajgumit tett a hajába: ördögien okos ötlet fonáshoz »

Michelle Obama ragyog a friss fotókon: az egykori first lady most is stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az angolok klasszikus krumplis vacsorája a te tetszésedet is elnyeri. Percek alatt összedobod, utána már csak azt kell kivárni, hogy megsüljön. Szinte bármilyen feltéttel elkészítheted, így soha nem fogod megunni. A duplasajtos, hagymás sült krumpli mellé kínálj friss salátát.

Sajtos-hagymás sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 nagyobb krumpli
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit jól mosd meg, kefével vagy szivaccsal meg is dörzsölheted a héját. Szurkáld meg több helyen egy villával, és pakold zsiradékkal kikent tepsibe. Locsold meg olívaolajjal, majd alaposan szórd meg sóval. Ettől lesz igazán finom, ropogós a krumpli héja. Süsd 200 fokon 20 percig, majd mérsékeld a hőmérsékletet 190 fokra, és süsd még 50-60 percig. Akkor jó, ha a krumpli bőre kicsit ráncos, a belseje viszont puha.

Közben a vajat olvaszd fel, süsd rajta üvegesre az apróra vágott hagymát, nyomd hozzá a fokhagymát. Vedd le a tűzről, keverd hozzá a krémsajtot, a tejfölt, sózd, és borsozd ízlés szerint. Amikor kiveszed a sütőből a krumplit, rázd le róla a felesleges sót, majd vágd be középen. Pakold meg a töltelékkel, és szórd meg reszelt sajttal és aprított zöldhagymával.

Ezt is szeretjük