A klasszikus, gombás-sajtos melegszendvics receptje: olyan lesz, mint gyerekkorodban
Krémes, olvadós és ínycsiklandóan fűszeres ez a gombás melegszendvicsfeltét.

A melegszendvics ízletes és klasszikus komfortétel, mely egy filmezős estéhez épp olyan remekül passzol, mint amilyen jól jöhet akkor, ha megéheznek a vendégek, különösen, ha krémes, olvadós, fűszeres feltéttel készíted el. A következő, gombás-sajtos verzió telitalálat lehet.
Sajtos-gombás melegszendvics
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet kenyér vagy azonos méretű bagett
- 40 dkg gomba
- 30 dkg sajt
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál vaj
- fél mokkáskanál rozmaring
- fél mokkáskanál oregánó
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- olaj
- friss petrezselyem vagy metélőhagyma – opcionális
Elkészítés:
A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A sajtot reszeld le, a hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, míg meg nem puhul. Közben sózd, borsozd, fűszerezd. Keverj össze 20 dkg sajtot a tejföllel, majd add a gombához.
A kenyérszeleteket kend meg vékonyan vajjal, helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsire, majd halmozd rájuk a gombás feltétet, és szórd a tetejükre a maradék sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 10-12 percig, míg szépen meg nem pirul a kenyér és a sajt. Még gusztusosabb lesz, ha a tetejére egy kevés aprított metélőhagymát vagy petrezselymet is szórsz.
7 isteni szendvicskrém, amit öröm a kenyérre kenni: a kedvenceinkből válogattunk
A kevesebb néha több, igaz ez az étkezésre is, olykor a legegyszerűbb finomságok sokkal nagyobb sikert aratnak az étkezőasztalnál, mint a gazdagabb, főúri fogások.
ElolvasomKép: Getty Images Hungary.
OLVASD EL EZT IS!

- fogyókúra
- szendvics