A klasszikus, gombás-sajtos melegszendvics receptje: olyan lesz, mint gyerekkorodban

Krémes, olvadós és ínycsiklandóan fűszeres ez a gombás melegszendvicsfeltét.

Gombás-sajtos melegszendvics
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A melegszendvics ízletes és klasszikus komfortétel, mely egy filmezős estéhez épp olyan remekül passzol, mint amilyen jól jöhet akkor, ha megéheznek a vendégek, különösen, ha krémes, olvadós, fűszeres feltéttel készíted el. A következő, gombás-sajtos verzió telitalálat lehet.

Sajtos-gombás melegszendvics

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 szelet kenyér vagy azonos méretű bagett
  • 40 dkg gomba
  • 30 dkg sajt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • fél mokkáskanál rozmaring
  • fél mokkáskanál oregánó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olaj
  • friss petrezselyem vagy metélőhagyma – opcionális
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A sajtot reszeld le, a hagymákat pucold meg, és aprítsd fel. Egy kevés olajon dinszteld meg a hagymát, majd dobd rá a gombát, és pirítsd addig, míg meg nem puhul. Közben sózd, borsozd, fűszerezd. Keverj össze 20 dkg sajtot a tejföllel, majd add a gombához.

A kenyérszeleteket kend meg vékonyan vajjal, helyezd el őket sütőpapírral kibélelt tepsire, majd halmozd rájuk a gombás feltétet, és szórd a tetejükre a maradék sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben süsd körülbelül 10-12 percig, míg szépen meg nem pirul a kenyér és a sajt. Még gusztusosabb lesz, ha a tetejére egy kevés aprított metélőhagymát vagy petrezselymet is szórsz.

7 isteni szendvicskrém, amit öröm a kenyérre kenni: a kedvenceinkből válogattunk

A kevesebb néha több, igaz ez az étkezésre is, olykor a legegyszerűbb finomságok sokkal nagyobb sikert aratnak az étkezőasztalnál, mint a gazdagabb, főúri fogások.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük