Extra kiadós tépett csirkés szendvics házi szósszal: a kedvenc zöldségeiddel pakolhatod meg
Úgy az igazi a tépett csirkés szendvics, ha pikáns házi szósszal kened meg.

- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »
- A 49 éves Heidi Klum a megszokott szemsminkje nélkül egy kicsit más: a címlapon alig fedi festék az arcát »
- Ez a két csillogó árnyalat meghatározó lesz idén az Armani szerint: modern változatban a ’20-as évek nőies eleganciája »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
A csirkét is elkészítheted tépett formában, amely utána szendvicsbe töltve jópofa, kiadós, sőt trendi ebéd lehet. Csirkecombfiléből készítsd, ami könnyen kezelhető, szaftos, és egy óra alatt át is sül. Jól megy hozzá a ketchupos házi szósz.
Tépett csirkés szendvics
Hozzávalók 4 személyre
A húshoz
- 60 dkg csirkecombfilé
- 10 dkg mustár
- 2 evőkanál méz
- 2 dl fehérbor
- 2 dl alaplé
- 1 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál füstölt paprika
- só
- bors
A szószhoz
- 30 dkg ketchup
- 4 evőkanál cukor
- 2 dl víz
- 1 evőkanál Worchestershire-szósz
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 0.5 dl almaecet
- 0.5 kis hagyma reszelve
A szendvicsekhez
- 4 hamburgerzsemle
- ízlés szerint zöldségek
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, borssal, füstölt paprikával, keverd össze ecettel és mustárral, és ebben a pácban pihentesd egy órát. Az idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Csorgasd rá a mézet, öntsd fel borral és alaplével, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe egy órára. Ezután vedd ki a sütőből. Öntsd le róla a levet, tépd a csirkét szálaira, locsold meg egy-két evőkanállal a félretett szaftból, és told vissza a sütőbe. Fél órát pirítsd úgy, hogy tízpercenként keversz rajta egyet. Ha túl száraz, a szafttal locsolgasd.
Amíg a csirke sül, állítsd össze az öntetet. Az összes hozzávalóját öntsd egy kis tálba, forrald fel, utána vedd a lángot takarékra, és 40 percig rotyogtasd, hogy az ízei összeérjenek.
A szendvicsek összeállításához a zöldségeket - jégsalátát, kígyóuborkát, paradicsomot, vagy amit szeretnél - mosd meg, és szeleteld fel. Pakold meg velük és a hússal a zsemléket, locsold meg szósszal, és azonnal tálald.
Édes szendvicset is készíthetsz pillanatok alatt: mogyoróvajjal és banánnal tápláló és egészséges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept