Könnyű, omlós sajtos falatok: sós süti, amit nem kell keleszteni
A sajtos falatok néhány nap múlva is finom puhák lesznek.

Könnyű, omlós sajtos falatok: sós süti, amit nem kell keleszteni
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

Bringával mész dolgozni? Így öltözz fel sikkesen! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sós nassok családi vagy baráti összejövetelek nagy kedvencei. Nem fogsz kimerülni a készülődésben, ha ezeket a finom sajtos falatokat választod. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint bármely kelt tészta. Az apróra vágott sütik a szódabikarbónától válnak igazán puhává. A formán kedvedre változtathatsz, rudat, háromszögeket is készíthetsz a tésztából. A tetejére a sajt helyett magvakat is szórhatsz.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Tetejére

  • 8 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Alaposan gyúrd össze a tésztát. Amikor homogén és összeáll, fóliázd le, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd körülbelül egy centi vastagra. Kend le a villával felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Vágd tetszőleges nagyságú kockákra vagy bármilyen más formára. Rendezd a falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.

Blog.hu ajánló