Könnyű, omlós sajtos falatok: sós süti, amit nem kell keleszteni
A sajtos falatok néhány nap múlva is finom puhák lesznek.

Könnyű, omlós sajtos falatok: sós süti, amit nem kell keleszteni
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sós nassok családi vagy baráti összejövetelek nagy kedvencei. Nem fogsz kimerülni a készülődésben, ha ezeket a finom sajtos falatokat választod. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint bármely kelt tészta. Az apróra vágott sütik a szódabikarbónától válnak igazán puhává. A formán kedvedre változtathatsz, rudat, háromszögeket is készíthetsz a tésztából. A tetejére a sajt helyett magvakat is szórhatsz.

Sajtos falatok

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg sajt
  • 2 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna

Tetejére

  • 8 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Alaposan gyúrd össze a tésztát. Amikor homogén és összeáll, fóliázd le, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd körülbelül egy centi vastagra. Kend le a villával felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Vágd tetszőleges nagyságú kockákra vagy bármilyen más formára. Rendezd a falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.

Ezt is szeretjük