Könnyű, omlós sajtos falatok: sós süti, amit nem kell keleszteni
A sajtos falatok néhány nap múlva is finom puhák lesznek.
A sós nassok családi vagy baráti összejövetelek nagy kedvencei. Nem fogsz kimerülni a készülődésben, ha ezeket a finom sajtos falatokat választod. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint bármely kelt tészta. Az apróra vágott sütik a szódabikarbónától válnak igazán puhává. A formán kedvedre változtathatsz, rudat, háromszögeket is készíthetsz a tésztából. A tetejére a sajt helyett magvakat is szórhatsz.

Sajtos falatok
Hozzávalók
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg sajt
- 2 db tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 teáskanál só
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
Tetejére
- 8 dkg sajt
- 1 db tojás
Elkészítés:
A lisztet szitáld át, keverd össze a sóval és a szódabikarbónával, majd add hozzá a puha vajat, a tejfölt, a tojássárgáját és a reszelt sajtot. Alaposan gyúrd össze a tésztát. Amikor homogén és összeáll, fóliázd le, majd tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd körülbelül egy centi vastagra. Kend le a villával felvert tojással, és szórd meg reszelt sajttal. Vágd tetszőleges nagyságú kockákra vagy bármilyen más formára. Rendezd a falatkákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt.
