Fűszeres, sajtos cukkinis tócsni: joghurtos mártogatóssal a legfinomabb
A cukkini is tökéletes alapja lehet a tócsninak, ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumplis változat.

sajtos-cukkinitocsni
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Okos fényvédő kencék, melyek a bőröregedést is lassítják: óvják és támogatják a bőrt »

Az 53 éves Pamela Anderson éppolyan dögös, mint a ’90-es években: a Baywatch sztárja most táskákat népszerűsít »

Ultranőies szalmakalapok nyárra, árakkal és lelőhelyekkel: divatosak és feldobják a megjelenést »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben! Az alacsony kalóriatartalmú zöldséget rengeteg módon felhasználhatod. Ha tócsnit készítesz belőle, olyanok is megeszik, akik amúgy nincsenek oda az egészséges, alacsony kalóriatartalmú zöldségért. Érdemes mellé fokhagymás, joghurtos mártogatóst is összedobni, csak finomabb lesz tőle a tócsni. 

Sajtos cukkinis tócsni

Hozzávalók:

A tócsnihoz

  • 1 db cukkini
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez

Az öntethez

  • 2.5 dl joghurt
  • 0.5 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a végeit vágd le, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd sózd meg. Pihentesd pár percig, utána nyomkodd ki, tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot és a lisztet. Ízesítsd sóval, borssal, és jól keverd össze a masszát.
 

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd rakj bele egy evőkanál masszát, a kanállal kicsit lapítsd el, és süsd mindkét oldalát szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A joghurtot keverd össze zúzott fokhagymával, kaporral, és amennyiben bírod a csípőset, borsot is tehetsz hozzá. 
A sütőben sült, fűszeres cukkinihasábokat akár a hizlaló krumpli helyett is kínálhatod. 

Ezt is szeretjük