Fűszeres, sajtos cukkinis tócsni: joghurtos mártogatóssal a legfinomabb

A cukkini is tökéletes alapja lehet a tócsninak, ráadásul sokkal kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a krumplis változat.

sajtos-cukkinitocsni
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nyár, akkor cukkini minden mennyiségben! Az alacsony kalóriatartalmú zöldséget rengeteg módon felhasználhatod. Ha tócsnit készítesz belőle, olyanok is megeszik, akik amúgy nincsenek oda az egészséges, alacsony kalóriatartalmú zöldségért. Érdemes mellé fokhagymás, joghurtos mártogatóst is összedobni, csak finomabb lesz tőle a tócsni. 

Sajtos cukkinis tócsni

Hozzávalók

A tócsnihoz

  • 1 db cukkini
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • bors
  • olaj a sütéshez

Az öntethez

  • 2.5 dl joghurt
  • 0.5 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, a végeit vágd le, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd sózd meg. Pihentesd pár percig, utána nyomkodd ki, tedd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a tojást, a reszelt sajtot és a lisztet. Ízesítsd sóval, borssal, és jól keverd össze a masszát.
 

Egy serpenyőben hevíts olajat, majd rakj bele egy evőkanál masszát, a kanállal kicsit lapítsd el, és süsd mindkét oldalát szép pirosra. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le.
A joghurtot keverd össze zúzott fokhagymával, kaporral, és amennyiben bírod a csípőset, borsot is tehetsz hozzá. 
A sütőben sült, fűszeres cukkinihasábokat akár a hizlaló krumpli helyett is kínálhatod. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük