Hipergyors sajtos, cukkinis gofri: az egyik legfinomabb sós lepény
Az édes, gyümölcsös gofri méltó vetélytársa lehet a sajtos, cukkinis változat.

Bár a gofrit a legtöbben reggelire készítik, tízóraira és vendégvárónak is tökéletes. Sajttal és cukkinivel még jobb lesz az állaga és az íze. Ez a gofri szendvicsalapnak is kiváló, hisz jól megpakolhatod felvágottakkal, zöldségekkel. Tejfölös, fokhagymás mártogatóssal még vonzóbb.
Sajtos, cukkinis gofri
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 10 dkg sajt
- 1 db cukkini
- 1 db tojás
- 2 dl tej
- 5 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A cukkinit reszeld le, és sózd be. Pihentesd 15 percig, majd jól nyomkodd ki a levét. A tojást válaszd ketté, és a sárgáját rakd egy tálba, add hozzá a lisztet, a tejet, az olajat, a reszelt sajtot, a sót, a borsot, és dolgozd simára a tésztát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és a reszelt cukkinivel felváltva forgasd a masszába.
A gofrisütőt kend ki zsiradékkal, és merőkanállal tölts a közepébe annyi tésztát, hogy ha lecsukod, ne folyjon ki. Süsd meg a gofrikat szép pirosra.
A cukkinis, sajtos muffin is kitűnő sós süti, ráadásul 30 perc alatt elkészül.