Omlós, sajtos-chilis pogácsa, amit nem kell hajtogatni
A puha, sajtos pogácsa chilivel megbolondítva még extrább.
A szalalkális tésztát nagyon egyszerűen összeállíthatod, nincs vele semmi macera, így nem kell keleszteni vagy hajtogatni. A sós sütit a chili kellemesen pikánssá teszi. Ha véletlenül marad belőle, két-három nap múlva is finom, omlós lesz.

Sajtos-chilis pogácsa
Hozzávalók 40 darabhoz
- 50 dkg liszt
- 30 dkg sajt
- 25 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2 dkg szalalkáli
- 3 cl tej
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
- tört chili
Elkészítés:
A szalalkálit oldd fel tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a szalalkálit. Dolgozd össze a tejföllel, a reszelt sajt felével, a sóval és a chilivel. Amikor a tészta összeáll, rugalmas és szép fényes, formázz belőle egy gombócot.
Tedd át lisztezett deszkára, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Szúrd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A pogácsák tetejét kend meg egy felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.
