Omlós, sajtos-chilis pogácsa, amit nem kell hajtogatni
A puha, sajtos pogácsa chilivel megbolondítva még extrább.

Omlós, sajtos-chilis pogácsa, amit nem kell hajtogatni
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szalalkális tésztát nagyon egyszerűen összeállíthatod, nincs vele semmi macera, így nem kell keleszteni vagy hajtogatni. A sós sütit a chili kellemesen pikánssá teszi. Ha véletlenül marad belőle, két-három nap múlva is finom, omlós lesz. 

Sajtos-chilis pogácsa

Hozzávalók 40 darabhoz:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg sajt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg szalalkáli
  • 3 cl tej
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál
  • tört chili
Recept idők

Elkészítés:

A szalalkálit oldd fel tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a szalalkálit. Dolgozd össze a tejföllel, a reszelt sajt felével, a sóval és a chilivel. Amikor a tészta összeáll, rugalmas és szép fényes, formázz belőle egy gombócot.
 

Tedd át lisztezett deszkára, és nyújtsd ujjnyi vastagra. Szúrd ki tetszőleges méretű kiszúróval, és pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A pogácsák tetejét kend meg egy felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 20 perc alatt.

Ezt is szeretjük