Sajtos, brokkolis töltött csirkemell ropogós panírban: belül nem fog kiszáradni
A lágy, brokkolis töltelékkel és nyúlós sajttal feltekert csirkemell tökéletes választás, ha egyszerűen szeretnél nagyszerű ebédet készíteni.

brokkolis-csirkemell-bundaban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Legyen szó hétköznapi vagy ünnepi menüről, a csirkemell mindig telitalálat. Gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, ami csak eszünkbe jut. A zöldségek tökéletesek bele, így a brokkoli is. Párold meg fokhagymás vajon, szórd meg bőségesen sajttal, és olyan szaftos, puha lesz, hogy az igazi ínyencek is elégedettek lesznek. 

Sajtos, brokkolis töltött csirkemell

Hozzávalók

  • 4 db filézett csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • panírmorzsa
  • bors
  • 3 dl étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet félbe be, és óvatosan klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd meg mindkét oldalát. Olvaszd fel a vajat egy felforrósított serpenyőben. A fokhagymát reszeld bele, párold meg rajta a rózsákra szedett brokkolit pár perc alatt, és szórj rá ízlés szerint egy kis borsot. Még melegen törd át a zöldséget, a kétféle sajtot pedig reszeld le.

 

Halmozz a brokkoliból a kiklopfolt csirkemellek egyik szélére, szórd meg a kétféle sajttal, majd göngyöld fel. Forgasd meg a hústekercseket előbb a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a göngyölt húsokat szép aranybarnára. 
A brokkoliból könnyű tócsnit is készíthetsz, ami mellé a joghurtos mártogatós is kötelező. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük