Sajtos, brokkolis töltött csirkemell ropogós panírban: belül nem fog kiszáradni
A lágy, brokkolis töltelékkel és nyúlós sajttal feltekert csirkemell tökéletes választás, ha egyszerűen szeretnél nagyszerű ebédet készíteni.

brokkolis-csirkemell-bundaban
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Így még valószínűleg nem festetted ki magad: egyszerű segítség, amitől szebb lesz a smink »

Ezek a ronda cipők lesznek az ősz slágertrendjei: nagyon mellényúltak a tervezők »

A 72 éves hölgy elképesztően nőies: nem csinál nagy ügyet az öltözködésből, mégis mindig sikkes »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legyen szó hétköznapi vagy ünnepi menüről, a csirkemell mindig telitalálat. Gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, ami csak eszünkbe jut. A zöldségek tökéletesek bele, így a brokkoli is. Párold meg fokhagymás vajon, szórd meg bőségesen sajttal, és olyan szaftos, puha lesz, hogy az igazi ínyencek is elégedettek lesznek. 

Sajtos, brokkolis töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • panírmorzsa
  • bors
  • 3 dl étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet félbe be, és óvatosan klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd meg mindkét oldalát. Olvaszd fel a vajat egy felforrósított serpenyőben. A fokhagymát reszeld bele, párold meg rajta a rózsákra szedett brokkolit pár perc alatt, és szórj rá ízlés szerint egy kis borsot. Még melegen törd át a zöldséget, a kétféle sajtot pedig reszeld le.

 

Halmozz a brokkoliból a kiklopfolt csirkemellek egyik szélére, szórd meg a kétféle sajttal, majd göngyöld fel. Forgasd meg a hústekercseket előbb a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a göngyölt húsokat szép aranybarnára. 
A brokkoliból könnyű tócsnit is készíthetsz, ami mellé a joghurtos mártogatós is kötelező. 

Ezt is szeretjük