Sajtos, brokkolis töltött csirkemell ropogós panírban: belül nem fog kiszáradni
A lágy, brokkolis töltelékkel és nyúlós sajttal feltekert csirkemell tökéletes választás, ha egyszerűen szeretnél nagyszerű ebédet készíteni.

brokkolis-csirkemell-bundaban
Ez is érdekelhet

Karácsonyi élmények másként - Csak képzeld el, hogy kialszik minden fény (x)

Füst és égés nélkül (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

Ébredés a kómából (x)

Az anyatejes táplálás is hozzájárulhat a kisgyermekkorban kialakuló tejfehérje-allergia megelőzéséhez (x)

Minek örülünk a legjobban? (x)

beauty and style

Ez történik a bőröddel, ha rendszeres arcápolási rutinod van: megéri rá időt szánni »

Antioxidánsokkal teli méregtelenítő ital: egyszerű, indiai chai tea recept »

A legjobb alapozási technika hepehupás bőrre: nyoma sem marad a pattanások utáni foltoknak, hegeknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Legyen szó hétköznapi vagy ünnepi menüről, a csirkemell mindig telitalálat. Gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, ami csak eszünkbe jut. A zöldségek tökéletesek bele, így a brokkoli is. Párold meg fokhagymás vajon, szórd meg bőségesen sajttal, és olyan szaftos, puha lesz, hogy az igazi ínyencek is elégedettek lesznek. 

Sajtos, brokkolis töltött csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db filézett csirkemell
  • 1 fej brokkoli
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • panírmorzsa
  • bors
  • 3 dl étolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet félbe be, és óvatosan klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd meg mindkét oldalát. Olvaszd fel a vajat egy felforrósított serpenyőben. A fokhagymát reszeld bele, párold meg rajta a rózsákra szedett brokkolit pár perc alatt, és szórj rá ízlés szerint egy kis borsot. Még melegen törd át a zöldséget, a kétféle sajtot pedig reszeld le.

 

Halmozz a brokkoliból a kiklopfolt csirkemellek egyik szélére, szórd meg a kétféle sajttal, majd göngyöld fel. Forgasd meg a hústekercseket előbb a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a göngyölt húsokat szép aranybarnára. 
A brokkoliból könnyű tócsnit is készíthetsz, ami mellé a joghurtos mártogatós is kötelező. 

Ezt is szeretjük