Sajtos, brokkolis töltött csirkemell ropogós panírban: belül nem fog kiszáradni
A lágy, brokkolis töltelékkel és nyúlós sajttal feltekert csirkemell tökéletes választás, ha egyszerűen szeretnél nagyszerű ebédet készíteni.

Legyen szó hétköznapi vagy ünnepi menüről, a csirkemell mindig telitalálat. Gyakorlatilag bármivel meg lehet tölteni, ami csak eszünkbe jut. A zöldségek tökéletesek bele, így a brokkoli is. Párold meg fokhagymás vajon, szórd meg bőségesen sajttal, és olyan szaftos, puha lesz, hogy az igazi ínyencek is elégedettek lesznek.
Sajtos, brokkolis töltött csirkemell
Hozzávalók
- 4 db filézett csirkemell
- 1 fej brokkoli
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- liszt
- panírmorzsa
- bors
- só
- 3 dl étolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet félbe be, és óvatosan klopfold ki. Ízlés szerint sózd, borsozd meg mindkét oldalát. Olvaszd fel a vajat egy felforrósított serpenyőben. A fokhagymát reszeld bele, párold meg rajta a rózsákra szedett brokkolit pár perc alatt, és szórj rá ízlés szerint egy kis borsot. Még melegen törd át a zöldséget, a kétféle sajtot pedig reszeld le.
Halmozz a brokkoliból a kiklopfolt csirkemellek egyik szélére, szórd meg a kétféle sajttal, majd göngyöld fel. Forgasd meg a hústekercseket előbb a lisztben, majd a tojásban és a zsemlemorzsában. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és közepes lángon süsd a göngyölt húsokat szép aranybarnára.
A brokkoliból könnyű tócsnit is készíthetsz, ami mellé a joghurtos mártogatós is kötelező.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció