Sajtos, brokkolis csirkemell a sütőből: könnyű, mégis laktató fogás
A zöldségekkel együtt sütött csirke minden variációban finom vacsora. Ha szereted a brokkolit, akkor ez a fogás is ízleni fog.
Aki egyszer rákapott a zöldségekkel sütött tepsis húsokra, biztos, hogy onnantól lelkesen készíti a jobbnál jobb változatokat. A brokkoli finom és télen is könnyen elérhető vitaminforrás, jól passzol hozzá a ropogósra pirult sajt. Úgy az igazán finom, ha fehérbort is teszel hozzá. Ne aggódj, hisz az alkohol sütés közben elpárolog.
Sajtos, brokkolis csirkemell
Hozzávalók
- 80 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 1 fej brokkoli
- 1 dl fehérbor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 ág kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket sózd, borsozd, és tedd félre. Amíg pihen, a brokkolit szedd rózsáira, mosd meg alaposan, majd forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt főzd roppanósra. Közben a sajtot reszeld le.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Fektesd rá a hússzeleteket, locsold meg olívaolajjal, és oszd el köztük a brokkolirózsákat. A húsok tetejére tegyél egy-egy darab vajat, kakukkfüvet, szórd meg reszelt sajttal, és az egész alá önts bort és kevés vizet. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 45 percig, vagy amíg a húsba könnyen bele tudsz szúrni egy kést. Az utolsó 10 percben vedd le róla a fóliát, hogy a sajt megpiruljon. Sütés közben locsolgasd a húst és a zöldséget is.
A csirkemell olajbogyóval és kaliforniai paprikával együtt sütve is laktató, egészséges fogás.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció