Sajtkrémmel töltött csirkemell ropogós bundában: így a legjobb a rántott hús
A sajtkrémmel töltött, rántott csirkemellet olajban és sütőben is elkészítheted, a végeredménnyel mindenképp elégedett leszel.

A csirkemellet minden formájában nagyon szeretjük: töltve, göngyölve, zöldségekkel, gyümölccsel, baconnel is kitűnő. Sőt, fűszeres sajtkrémmel is feldobhatod, nagyon ízletes lesz. Mindenképp minőségi sajtkrémet használj, és keverj hozzá valamilyen zöldfűszert, csodás ízt ad az ételnek.
Sajtkrémmel töltött, rántott csirkemell
Hozzávalók
- 70 dkg csirkemell
- 20 dkg krémsajt
- 12 dkg liszt
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- zöldfűszerek
- só
- bors
Elkészítés:
A sajtkrémet keverd össze tejföllel, zúzott fokhagymával, zöldfűszerrel. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Sózd, borsozd, kanalazz a húsra tölteléket, majd tekerd fel, és tűzd meg fogvájóval.
Panírozd be a csirkemellet a megszokott módon, előbb forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy lábosban forrósíts olajat, majd rakd bele a panírozott szeleteket. Amikor a bunda mindenhol aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Ha kerülnéd a sok olajat, tepsiben is megsütheted. Ebben az esetben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt pirul meg a bunda, és puhul meg a hús.
Az olaszok rántott húsát kóstoltad már? Paradicsomos és nagyon sajtos!