Sajtkrémmel töltött csirkemell ropogós bundában: így a legjobb a rántott hús
A sajtkrémmel töltött, rántott csirkemellet olajban és sütőben is elkészítheted, a végeredménnyel mindenképp elégedett leszel.

sajtkremmel-toltott-csirkemell-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkemellet minden formájában nagyon szeretjük: töltve, göngyölve, zöldségekkel, gyümölccsel, baconnel is kitűnő. Sőt, fűszeres sajtkrémmel is feldobhatod, nagyon ízletes lesz. Mindenképp minőségi sajtkrémet használj, és keverj hozzá valamilyen zöldfűszert, csodás ízt ad az ételnek.  

Sajtkrémmel töltött, rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 20 dkg krémsajt
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zöldfűszerek
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sajtkrémet keverd össze tejföllel, zúzott fokhagymával, zöldfűszerrel. A csirkemellet mosd meg, itasd le róla papírtörlővel a nedvességet, és vágd vékony szeletekre. Sózd, borsozd, kanalazz a húsra tölteléket, majd tekerd fel, és tűzd meg fogvájóval.
Panírozd be a csirkemellet a megszokott módon, előbb forgasd a lisztbe, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába. 

Egy lábosban forrósíts olajat, majd rakd bele a panírozott szeleteket. Amikor a bunda mindenhol aranybarna, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Ha kerülnéd a sok olajat, tepsiben is megsütheted. Ebben az esetben 180 fokon körülbelül 30 perc alatt pirul meg a bunda, és puhul meg a hús.  
Az olaszok rántott húsát kóstoltad már? Paradicsomos és nagyon sajtos!

Ezt is szeretjük