Sajtkrémmel töltött csirkemell sütőben készítve: a tetejét is olvadt reszelt sajt fedi
A sajtkrémmel töltött csirkemell belseje krémes, a tetejét pedig ropogós sajt fedi.

sajtkremes csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a nagyon finom, mégis nagyon egyszerűen elkészíthető töltött csirkemell a rohanós esték megmentője lehet. Különösen sajtrajongók örülhetnek neki, az ugyanis sem kívül, sem belül nem spóroltuk ki belőle.

Sajtkrémmel töltött csirkemell

Hozzávalók

  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 egész filézett csirkemell
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling
  • 1 hengeres natúr krémsajt
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a sütőt melegítsd elő 200 fokra. A bepácolt húsdarabokat éles késsel szúrd fel úgy, hogy a közepükbe bele tudd kanalazni a tölteléket. A sajtkrémet nyomd ki egy tálba, és keverd el a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymagerezddel és az apróra vágott snidlinggel. Oszd el a krémet a csirkedarabok belsejében, és fektesd őket egymás mellé egy tepsibe. A tetejüket szórd meg gazdagon reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a tepsit a sütőbe 40 percre, amíg a hús omlósra sül. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpirulhasson.

Töltsd meg a csirkemellet fűszervajjal, panírozd be, és máris kész a nagy kedvenc, a kijevi csirkemell.

Ezt is szeretjük