Karcsúsító, rukkolás, gránátalmás saláta a szezon kedvenceivel
Ha valamikor, hát ilyenkor tényleg kell a vitaminpótlás. Ezzel a mindenféle finomsággal teli, rukkolás, gránátalmás salátával nem lehet probléma.
Ez a zamatos saláta igazi energiabomba a hideg őszi és téli napokra. Tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ellenben alig tartalmaz kalóriát. A sütőtököt és a céklát egy tepsiben is megsütheted. A gránátalmát könnyen megpucolhatod, ha kettévágod, és egy vízzel félig megtöltött tálba rakod, majd kézzel kinyomogatod belőle a magokat.

Rukkolás, gránátalmás saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sütőtök
- 20 dkg rukkola
- 10 dkg feta sajt
- 1 db gránátalma
- 1 db cékla
- balzsamecet
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A sütőtököt vágd kisebb darabokra, akár kockázhatod is. Locsold meg kevés olívaolajjal, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. A céklát is darabold fel, és pakold a tök mellé. Forró sütőben süsd addig, amíg a zöldségek elkezdenek barnulni. A rukkolát mosd meg, rakd egy tálba, tedd hozzá a felkockázott feta sajtot, a céklát és a tököt. Szórd rá a gránátalmamagokat, majd locsold meg balzsamecettel. Ízesítheted még sóval és borssal, majd óvatosan forgasd össze. Érdemes pihentetni a hűtőben néhány órán át, hogy az ízek jól összeérjenek. Ha nem találod elég édesnek, kevés mézet is csorgathatsz rá, illetve bármilyen zöldfűszert is szórhatsz rá.
