Ízes, rukkolás fügesaláta minden jóval: hús mellé vagy akár szendvicsbe is tökéletes
Dobj össze minél különlegesebb, színesebb salátákat! Fügével, dióval készítve őszies, egészséges, és nagyon finom lesz.

rukkolas-fugesalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Most érik a füge, amit érdemes minél többféle ételbe felhasználni. Ne csak lekvárt főzz belőle, csempészd salátába is. Az enyhén csípős rukkola és az édes füge jól harmonizálnak egymással. Az olívás, citromos dresszinget nehogy lehagyd róla. Grillezett vagy sült húsokkal laktatóbbá teheted, de bátran rakd péksütemények közé is. 

Rukkolás fügesaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rukkola
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 fej saláta
  • 3 db füge
  • 2 evőkanál dió
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátát, a rukkolát mosd meg, és rakd egy tálba. Tedd hozzá a négy-hat részre vágott fügét. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, majd ízesítsd sóval, borssal. Locsold meg vele a salátát, és kézzel forgasd össze, hogy a hozzávalók ne törjenek. Morzsold rá a feta sajtot, és szórd meg dióval. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 
A füge töltve is fantasztikus! Főleg, ha kecskesajtot teszel bele.  

 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük