Ízes, rukkolás fügesaláta minden jóval: hús mellé vagy akár szendvicsbe is tökéletes
Dobj össze minél különlegesebb, színesebb salátákat! Fügével, dióval készítve őszies, egészséges, és nagyon finom lesz.

rukkolas-fugesalata
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

A pulóver még soha nem volt ennyire nőies: már nem a farmer a legjobb barátja »

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most érik a füge, amit érdemes minél többféle ételbe felhasználni. Ne csak lekvárt főzz belőle, csempészd salátába is. Az enyhén csípős rukkola és az édes füge jól harmonizálnak egymással. Az olívás, citromos dresszinget nehogy lehagyd róla. Grillezett vagy sült húsokkal laktatóbbá teheted, de bátran rakd péksütemények közé is. 

Rukkolás fügesaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rukkola
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 fej saláta
  • 3 db füge
  • 2 evőkanál dió
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A salátát, a rukkolát mosd meg, és rakd egy tálba. Tedd hozzá a négy-hat részre vágott fügét. Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, majd ízesítsd sóval, borssal. Locsold meg vele a salátát, és kézzel forgasd össze, hogy a hozzávalók ne törjenek. Morzsold rá a feta sajtot, és szórd meg dióval. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy az ízek összeérjenek. 
A füge töltve is fantasztikus! Főleg, ha kecskesajtot teszel bele.  

 

Ezt is szeretjük