Gombás sertéskaraj rozmaringos pácban: a fehérbortól lesz igazán finom

A gomba és a rozmaringos pác a sertéskarajhoz is nagyon jól megy.

gombas karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok-sok hagymával és gombával együtt sült rozmaringos karaj igazán kiadós fogás ebédre vagy vacsorára. Serpenyőben sül, így viszonylag hamar el is készül. Mint a legtöbb húsételnek, ennek is jót tesz, ha fehérbort öntesz alá, úgy párolod puhára.

Rozmaringos, gombás karaj receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg gomba
  • 8 szelet karaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj + a sütéshez szükség szerint
  • 2 szál rozmaring
  • 2 vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, és dörzsöld be sóval. Az olajat keverd össze a rozmaringgal, a zúzott fokhagymával és a borssal, öntsd rá a hússzeletekre, és két órát pihentesd a hűtőben. Ha a pácolódási idő letelt, forró serpenyőben pirítsd meg a hús mindkét oldalát, majd szűrőlapáttal szedd ki, és tartsd melegen. Közben a hagymát vágd cikkekre, a gombát szeleteld fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség esetén kevés olaj hozzáadásával pirítsd meg a hagymát. Dobd hozzá a gombát, öntsd fel fehérborral, sózd, borsozd, és addig kevergesd, amíg összeesik. Ha már majdnem megfőtt, tedd vissza a hússzeleteket, és lefedve párold az egészet teljesen puhára.

Fehérbor és rozmaring hozzáadásával isteni finom csirkecombokat is süthetsz.

Ezt is szeretjük