Tepsiben sült, rozmaringos édesburgonya fetával: extra köret vagy önálló fogás
Az egyik legjobb dolog, ami a sült édesburgonyával történhet, ha megbolondítod feta sajttal.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
A tepsis édesburgonya garantáltan nem tocsog az olajban. Nagy előnye még, hogy természetes cukrokat tartalmaz, melyek lassan szívódnak fel. Hagymával, fetával könnyen ínycsiklandó vacsora lehet belőle. Joghurtos szósz jó kiegészítője az ínyenc finomságnak. Sárga édesburgányával a legfinomabb.
Rozmaringos, fetás édesburgonya
Hozzávalók:
- 70 dkg édesburgonya
- 10 dkg feta sajt
- 2 db lila hagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál citromhéj
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, és szeleteld vékonyra. A lila hagymát hámozd meg, és vágd fel ízlés szerint. Rendezd a zöldségeket tepsibe, és locsold meg az olajjal.
Fűszerezd sóval, borssal, majd kicsit forgasd össze. Szórd meg kis darabokra vágott rozmaringgal és reszelt citromhéjjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd puhára és ropogósra 40-50 perc alatt. Tálaláskor morzsold rá a fetát.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb.
Még több recept