Tepsiben sült, rozmaringos édesburgonya fetával: extra köret vagy önálló fogás
Az egyik legjobb dolog, ami a sült édesburgonyával történhet, ha megbolondítod feta sajttal.

rozmaringos-fetas-edesburgonya
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tepsis édesburgonya garantáltan nem tocsog az olajban. Nagy előnye még, hogy természetes cukrokat tartalmaz, melyek lassan szívódnak fel. Hagymával, fetával könnyen ínycsiklandó vacsora lehet belőle. Joghurtos szósz jó kiegészítője az ínyenc finomságnak. Sárga édesburgányával a legfinomabb. 

Rozmaringos, fetás édesburgonya

Hozzávalók:

  • 70 dkg édesburgonya
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 db lila hagyma
  • 2 ág rozmaring
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál citromhéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, és szeleteld vékonyra. A lila hagymát hámozd meg, és vágd fel ízlés szerint. Rendezd a zöldségeket tepsibe, és locsold meg az olajjal.
Fűszerezd sóval, borssal, majd kicsit forgasd össze. Szórd meg kis darabokra vágott rozmaringgal és reszelt citromhéjjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd puhára és ropogósra 40-50 perc alatt. Tálaláskor morzsold rá a fetát. 
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb. 

Ezt is szeretjük