Tepsiben sült, rozmaringos édesburgonya fetával: extra köret vagy önálló fogás
Az egyik legjobb dolog, ami a sült édesburgonyával történhet, ha megbolondítod feta sajttal.

A tepsis édesburgonya garantáltan nem tocsog az olajban. Nagy előnye még, hogy természetes cukrokat tartalmaz, melyek lassan szívódnak fel. Hagymával, fetával könnyen ínycsiklandó vacsora lehet belőle. Joghurtos szósz jó kiegészítője az ínyenc finomságnak. Sárga édesburgányával a legfinomabb.
Rozmaringos, fetás édesburgonya
Hozzávalók
- 70 dkg édesburgonya
- 10 dkg feta sajt
- 2 db lila hagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál citromhéj
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, és szeleteld vékonyra. A lila hagymát hámozd meg, és vágd fel ízlés szerint. Rendezd a zöldségeket tepsibe, és locsold meg az olajjal.
Fűszerezd sóval, borssal, majd kicsit forgasd össze. Szórd meg kis darabokra vágott rozmaringgal és reszelt citromhéjjal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd puhára és ropogósra 40-50 perc alatt. Tálaláskor morzsold rá a fetát.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb.