Rozmaringos csirkecomb vele sült krumplival
A csirkecomb omlós, ínycsiklandó, a krumpli pedig ropogós.
Az egyszerű húst a fokhagyma és a rozmaring teszi igazán ízletessé. Alsó- és felsőcombból is sütheted. Nagyon könnyű recept, a végeredmény mégis káprázatos. A fogás nagy előnye, hogy a krumpli is a hússal együtt sül. Sőt, a tepsibe paradicsomot, borsót, répát is dobhatsz.
Rozmaringos csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkecomb
- 60 dkg krumpli
- 5 ág rozmaring
- 1 nagyobb fej fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat mosd meg, tisztítsd meg a szőröktől. A fokhagymagerezdeket hámozd meg, szórd egy kizsírozott sütőtál aljába. Erre fektesd a rozmaringágakat, majd a darabokra vágott krumplit. Arra mehet a sóval, borssal bedörzsölt csirkecomb. Önts alá kevés vizet, és alufóliával szorosan fedd le a tálat.
Rakd előmelegített sütő, és párold 160 fokon körülbelül 45 percig. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd a combokat magasabb hőfokon még körülbelül 10-15 percig. Sütés közben a húst többször locsold meg a saját zsírjával, szükség esetén önts még alá kevés vizet. Akkor jó, ha belül puha, kívül ropogós.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció