Rozmaringos, baconös töltött krumpli: igazán különleges köret
Ha szeretsz kísérletezni, legközelebb így készítsd el a sült krumplit! A rozmaring, a bacon még finomabbá teszi.

toltott-krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült krumplit is százféleképpen elkészítheted. A töltött, rozmaringos, baconös nem a megszokott változat, ráadásul még a krumplipucolást is megúszhatod. Különleges köretként kiváló, de tejföllel, sajttal megszórva önmagában is laktató. Nyáron sütő vagy gáz helyett parázson vagy grillen is elkészítheted.

Rozmaringos, baconös töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes krumpli
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg alaposan, megpucolni nem kell. Főzd félkeményre 15 perc alatt, majd várd meg, míg kihűl, és fúrj lyukat a belsejébe. Ezt megteheted krumplifúróval vagy éles késsel is. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, borssal, és kend be vele kívül-belül a krumplit, majd sózd meg. A baconbe tekerj néhány ág rozmaringot, kakukkfüvet, és helyezd a krumpliba. 
 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rakd bele a krumplikat. Told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Amikor belül puha, könnyen belemegy egy hústű vagy éles kés, vedd ki a sütőből. Gázon, olajban is megsütheted. 
A bevagdosott, vajas krumpli is remek választás önmagában vagy főfogásnak is. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük