Rozmaringos, baconös töltött krumpli: igazán különleges köret
Ha szeretsz kísérletezni, legközelebb így készítsd el a sült krumplit! A rozmaring, a bacon még finomabbá teszi.

toltott-krumpli
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült krumplit is százféleképpen elkészítheted. A töltött, rozmaringos, baconös nem a megszokott változat, ráadásul még a krumplipucolást is megúszhatod. Különleges köretként kiváló, de tejföllel, sajttal megszórva önmagában is laktató. Nyáron sütő vagy gáz helyett parázson vagy grillen is elkészítheted.

Rozmaringos, baconös töltött krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db közepes krumpli
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 8 ág rozmaring
  • 4 ág kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg alaposan, megpucolni nem kell. Főzd félkeményre 15 perc alatt, majd várd meg, míg kihűl, és fúrj lyukat a belsejébe. Ezt megteheted krumplifúróval vagy éles késsel is. Az olajat keverd össze zúzott fokhagymával, borssal, és kend be vele kívül-belül a krumplit, majd sózd meg. A baconbe tekerj néhány ág rozmaringot, kakukkfüvet, és helyezd a krumpliba. 
 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki olajjal, és rakd bele a krumplikat. Told forró sütőbe, majd 180 fokon süsd körülbelül 15 percig. Amikor belül puha, könnyen belemegy egy hústű vagy éles kés, vedd ki a sütőből. Gázon, olajban is megsütheted. 
A bevagdosott, vajas krumpli is remek választás önmagában vagy főfogásnak is. 

Ezt is szeretjük