A tökéletes, ropogós pizzatészta receptje
Lepd meg a barátaidat egy olaszos hangulatú vacsorával. Gyúrd meg előre a tésztát, aztán mindenki elkészítheti a kedvenc feltétjét!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Olcsóbb, mintha rendelnéd, ráadásul az alapanyagok is garantáltan frissek, és a feltét is a te szájízed szerint van összeállítva.

Ha egyszer megtanulsz pizzatésztát készíteni, a variációknak csak a kreativitásod szabhat határt. A pizzák 15-20 perc alatt sülnek meg.

Pizzatészta

Hozzávalók két 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz.

A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig. Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet.

A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.

Négy évszak feltét

Hozzávalók:

  • 80 dkg hámozott paradicsom
  • 30 dkg kukorica
  • 40 dkg gomba
  • 30-40 szem magozott vagy töltött olívabogyó
  • 20 dkg mozzarella
  • bors
  • 2 mokkáskanál oregánó
  • 8-10 evőkanál olaj

A gombát szeleteld fel, és pirítsd meg egy kevés olajon. Szeleteld fel az olívabogyót és a paradicsomot is, a sajtot pedig vágd kockákra. A pizzát kend meg olajjal, borítsd be a paradicsom felével, majd a kés hegyével oszd négy részre - nem kell elvágni, csak jelöld be. Az első részre tedd rá a megmaradt paradicsomot, és szórd meg sajttal. A második részre rakd a gombát, a harmadikra a kukoricát és a megmaradt sajtot, a negyedikre az olívabogyót. Ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg oregánóval.

Francia pizzafeltét

Hozzávalók:

  • 25 dkg rokfort
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg mozzarella
  • 25 dkg puha kecskesajt
  • 3 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 15 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 1 tubus pizzakrém
  • sült csirkemell

A mozzarellát és a füstölt sajtot reszeld le, majd keverd össze az elmorzsolt kecskesajttal és a rokforttal. A pizzakrémmel megkent tésztára csipkedd rá a sült húst, majd szórd meg bőségesen a sajttal, ollóval szeletelj rá bazsalikomlevél-csíkokat, majd helyezd rá az olajbogyókat.

Bolognai feltét

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors
  • reszelt sajt

Az apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a darált húst is, és pár percig pirítsd őket együtt. Keverd hozzá a paradicsompürét és a cukrot, valamint a zúzott fokhagymát, majd ízesítsd a fűszerekkel. Párold addig, amíg puha nem lesz, közben, ha kell, önts alá kevés vizet. Ha elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd kend meg vele a pizzatésztát, és szórd meg reszelt sajttal.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Tejfölös-sonkás pizzafeltét

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 25 dkg húsos császárszalonna
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • oregánó
  • reszelt füstölt sajt

A pizzát kend meg kevés olajjal, majd bőségesen halmozd rá a tejfölt. A hagymát vágd vékony karikákra, a szalonnát pedig szeleteld fel. Borítsd be velük a tésztát, szórd meg oregánóval, majd takard be az egészet sajttal.

Ezt is szeretjük