A tökéletes, ropogós pizzatészta receptje

Lepd meg a barátaidat egy olaszos hangulatú vacsorával. Gyúrd meg előre a tésztát, aztán mindenki elkészítheti a kedvenc feltétjét!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Olcsóbb, mintha rendelnéd, ráadásul az alapanyagok is garantáltan frissek, és a feltét is a te szájízed szerint van összeállítva.

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha egyszer megtanulsz pizzatésztát készíteni, a variációknak csak a kreativitásod szabhat határt. A pizzák 15-20 perc alatt sülnek meg.

Pizzatészta

Hozzávalók két 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz.

A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést. Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig. Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet.

A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.

Négy évszak feltét

Hozzávalók:

  • 80 dkg hámozott paradicsom
  • 30 dkg kukorica
  • 40 dkg gomba
  • 30-40 szem magozott vagy töltött olívabogyó
  • 20 dkg mozzarella
  • bors
  • 2 mokkáskanál oregánó
  • 8-10 evőkanál olaj

A gombát szeleteld fel, és pirítsd meg egy kevés olajon. Szeleteld fel az olívabogyót és a paradicsomot is, a sajtot pedig vágd kockákra. A pizzát kend meg olajjal, borítsd be a paradicsom felével, majd a kés hegyével oszd négy részre - nem kell elvágni, csak jelöld be. Az első részre tedd rá a megmaradt paradicsomot, és szórd meg sajttal. A második részre rakd a gombát, a harmadikra a kukoricát és a megmaradt sajtot, a negyedikre az olívabogyót. Ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd meg oregánóval.

Francia pizzafeltét

Hozzávalók:

  • 25 dkg rokfort
  • 25 dkg füstölt sajt
  • 25 dkg mozzarella
  • 25 dkg puha kecskesajt
  • 3 maréknyi friss bazsalikomlevél
  • 15 dkg magozott fekete olajbogyó
  • 1 tubus pizzakrém
  • sült csirkemell

A mozzarellát és a füstölt sajtot reszeld le, majd keverd össze az elmorzsolt kecskesajttal és a rokforttal. A pizzakrémmel megkent tésztára csipkedd rá a sült húst, majd szórd meg bőségesen a sajttal, ollóval szeletelj rá bazsalikomlevél-csíkokat, majd helyezd rá az olajbogyókat.

Bolognai feltét

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány marhahús
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 1 evőkanál cukor
  • bazsalikom
  • oregánó
  • őrölt bors
  • reszelt sajt

Az apróra vágott vöröshagymát fonnyaszd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a darált húst is, és pár percig pirítsd őket együtt. Keverd hozzá a paradicsompürét és a cukrot, valamint a zúzott fokhagymát, majd ízesítsd a fűszerekkel. Párold addig, amíg puha nem lesz, közben, ha kell, önts alá kevés vizet. Ha elkészült, hagyd egy kicsit hűlni, majd kend meg vele a pizzatésztát, és szórd meg reszelt sajttal.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Tejfölös-sonkás pizzafeltét

Hozzávalók:

  • 1 nagy doboz tejföl
  • 25 dkg húsos császárszalonna
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • oregánó
  • reszelt füstölt sajt

A pizzát kend meg kevés olajjal, majd bőségesen halmozd rá a tejfölt. A hagymát vágd vékony karikákra, a szalonnát pedig szeleteld fel. Borítsd be velük a tésztát, szórd meg oregánóval, majd takard be az egészet sajttal.

Ezt is szeretjük