Ropogós csirkeszárnyak
Így készítsd otthon!
A csirkeszárnyak diadalútja nagyban összefüggésbe hozható egy gyorsétterem térnyerésével, de esetében is igaz: a hazai a legjobb.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha kisebb-nagyobb társaságot fogadsz otthonodban, a sült csirkeszárny igazán jó megoldás a falatozáshoz, amellett, hogy igen népszerű, szerencsére olcsón beszerezheted, és nagy adagban is sütheted.

Ha nem akarsz a lakásodban terjengő olajszagot, akkor is kiváló választás, ugyanis sütőben sütve ugyanolyan finom, vagy talán még jobb is.

Ropogós csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 2 ág rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

Roppant egyszerű dolgod van. A szárnyakat mosd át jó alaposan, majd tedd őket félre. Egy alkalmas tálkába törd bele a fokhagymát, önts rá olajat, őröld bele a borsot, szórd rá a paprikát, morzsold rá a rozmaringot, keverd el jó alaposan. Ezután kend be a szárnyakat ezzel a páccal, és serpenyőben forró olajban, vagy pedig sütőben, magas hőfokon süsd aranybarnára a falatokat.

Amíg sülnek, addig készíthetsz hozzájuk egy kis mártogatóst, némi joghurt és fokhagyma segítségével, de a barbecue-szósz is jól áll nekik, és saláta mellett sem mutat rosszul.

Egy pohár bor a vacsora mellé

Ha vendégvárónak szánod a csirkét, jó, ha tudod, hogy mit érdemes mellé kínálni. Többek között ebben segítünk képgalériánkban.

OLVASD EL EZT IS!

bajor csirkecomb 1
  • sült csirke
  • húsételek

Bajor csirkecomb

Ezt is szeretjük