Extra ropogós egészben sült csirke
Hétvégi ebédek, családi összejövetelek sztárja a ropogós, zöldfűszeres sült csirke.
Könnyen elcsábulsz egy ropogós sült csirkétől? Szereted az újdonságokat? Rajongsz a zöldfűszerekért? Ezt a változatot nem hagyhatod ki. Elégedett leszel a végeredménnyel, sőt, azok is, akiket megkínálsz vele.
Ropogós sült csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 grillcsirke
- 10 dkg vaj
- 1 vöröshagyma
- 4 szál petrezselyem
- 3 szál rozmaring
- 2 szál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Sózd be jó alaposan. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a borsot és a többi apróra vágott zöldfűszert. Jól kend be vele a húst kívül, belül, nyúlj be a bőre alá is. A vöröshagymát pucold meg, és rakd a csirke üregébe. A lábát össze is kötheted, ha nem akarod, hogy nagyon szétterüljön.
Tedd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le alufóliával. Rakd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül egy, másfél órán át attól függően, hogy a csirke mennyire fiatal és mekkora. Időnként locsold meg, és forgasd meg. Ha a hús puha, könnyen átszalad rajta egy hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát. Magasabb fokozaton süsd szép pirosra, jó ropogósra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció