Extra ropogós egészben sült csirke
Ínyenc fogás bármilyen alkalomra
Hétvégi ebédek, családi összejövetelek sztárja a ropogós, zöldfűszeres sült csirke.

Extra ropogós egészben sült csirke
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

Így lesz a megunt vászoncipőből divatos, új darab, kis ráfordítással »

Celine Dion sikkesebb, mint valaha: 52 éves korára igazi stílusikonná érett »

Teljes testet átmozgató, vidám aerobic: napi 30 perc, és beindul a fogyás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Könnyen elcsábulsz egy ropogós sült csirkétől? Szereted az újdonságokat? Rajongsz a zöldfűszerekért? Ezt a változatot nem hagyhatod ki. Elégedett leszel a végeredménnyel, sőt, azok is, akiket megkínálsz vele.

Ropogós sült csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 grillcsirke
  • 10 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 4 szál petrezselyem
  • 3 szál rozmaring
  • 2 szál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg, majd törölgesd át papírtörlővel. Sózd be jó alaposan. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a borsot és a többi apróra vágott zöldfűszert. Jól kend be vele a húst kívül, belül, nyúlj be a bőre alá is. A vöröshagymát pucold meg, és rakd a csirke üregébe. A lábát össze is kötheted, ha nem akarod, hogy nagyon szétterüljön.

Tedd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, és takard le alufóliával. Rakd az előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd körülbelül egy, másfél órán át attól függően, hogy a csirke mennyire fiatal és mekkora. Időnként locsold meg, és forgasd meg. Ha a hús puha, könnyen átszalad rajta egy hegyes, éles kés, vedd le róla a fóliát. Magasabb fokozaton süsd szép pirosra, jó ropogósra.

Ezt is szeretjük