Belül lágy rántott sajtgolyók ropogós bundában: így nem folyik ki a panírból
A pici rántott sajtgolyócskákat minden gyerek imádni fogja.
Ha szeretnéd a gyerekeidet és a barátaikat valami finom fogással meglepni, a rántott sajtgolyóknak biztos, hogy sikerük lesz. A hagyományos rántott sajthoz hasonlóan a golyócskák esetében is fontos szempont, hogy ne folyjanak ki a panírból. Tálald őket házi sült krumplival!
Ropogós rántott sajtgolyók
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg reszelt sajt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 4 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot kis lyukú reszelőn reszeld le. Adj hozzá két evőkanál zsemlemorzsát, a lisztet és a tojást. Sózd és borsozd meg, gyúrd össze, majd formálj belőle gombócokat. Tedd a mélyhűtőbe fél órára, hogy megdermedjenek. Amikor már elég kemények, forgasd meg őket a maradék zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a kis golyókat, és oldalanként két-három perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyit tegyél az olajba, amennyi kényelmesen elfér benne, és nem hűti le. A kisült sajtgolyókat szedd papírtörlőre.
A panír bármilyen ételnek jól áll! Akár a melegszendvicset is megforgathatod a ropogós bundában.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept