Ropogós, római pizza tepsiben sütve: így készítve otthon is tökéletes lesz

A római pizza tepsiben sül, és úgy a legfinomabb, ha házi pizzaszószt kensz a tetejére.

Római tepsis pizza
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha jártál már Rómában, talán te is tapasztaltad, hogy az ottaniak egy kicsit mást értenek pizza alatt, mint amit megszoktunk. Magyarországon inkább a vékony tésztájú, kerek nápolyi pizza ismert, míg a római változat vastagabb, és tepsiben sül. Laktatóbb is, nagy eséllyel már egy-két szelet teljesen eltelít. Még finomabb, ha a paradicsomszószt is házilag állítod össze a tetejére.

Római tepsis pizza

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
  • tetszés szerinti feltét a tetejére

A házi pizzaszószhoz

  • 25 dkg paradicsompüré
  • 2 kávéskanál barna cukor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A langyos vízbe morzsold bele az élesztőt, add hozzá a cukrot, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, öntsd bele az élesztős vizet és az olajat, és kézzel vagy dagasztógép segítségével dolgozd alaposan össze. Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen egy óra alatt keleszd a duplájára.
 

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a házi pizzaszószt. Öntsd a paradicsompürét egy kis lábosba, add hozzá a cukrot, a sót, a bazsalikomot, az oregánót és a zúzott fokhagymát, és húsz perc alatt forrald össze.
 

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, és egyengesd el liszttel megszórt tepsiben. Told 230 fokra előmelegített sütőbe negyedórára. Vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét pizzaszósszal és tetszés szerinti feltétekkel: sonkával, kolbásszal, zöldségekkel, lila hagymával és sok-sok mozzarellával, majd told vissza a sütőbe további tíz percre, hogy tökéletes legyen.
 

Ha szívesen csempészel egy kis mediterrán nyarat a konyhádba, az olasz lepénykenyér, vagyis a focaccia is segíthet neked ebben.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük