Édes, sütőben sült rizsfelfújt a régi recept alapján: desszertnek vagy második fogásnak is tökéletes
A habkönnyű, édes rizsfelfújtat minden gyerek szereti. Tálald házi lekvárral!


- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Egy tartalmas leves után általában már nem is igazán akar az ember mást, csak valami könnyűt, mint ez az édes, sütőben sült rizsfelfújt. Mazsolával készítve még finomabb, de ha nem szeretitek, nyugodtan kihagyhatod belőle.
Rizsfelfújt
Hozzávalók
- 18 dkg cukor
- 8 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl rizs
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- mazsola ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tejet keverd el a vajjal, forrald fel, majd öntsd hozzá a rizst, és lassú tűzön főzd puhára. Ha kész, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Közben a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat keverd ki a kétféle cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, és keverd a kihűlt rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és ezt is forgasd a rizshez. Ízlés szerint a mazsolát is add hozzá, majd egyengesd el kivajazott tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a teteje megpirul.
A diós tejberizs hasonló, nagyon finom desszert.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept