Édes, sütőben sült rizsfelfújt a régi recept alapján: desszertnek vagy második fogásnak is tökéletes
A habkönnyű, édes rizsfelfújtat minden gyerek szereti. Tálald házi lekvárral!
![Rizsfelfújt](https://kep.index.hu/1/0/4170/41705/417056/41705628_9775f90ca2c948c40bd57bdb9e988bca_wm.jpg)
Egy tartalmas leves után általában már nem is igazán akar az ember mást, csak valami könnyűt, mint ez az édes, sütőben sült rizsfelfújt. Mazsolával készítve még finomabb, de ha nem szeretitek, nyugodtan kihagyhatod belőle.
Rizsfelfújt
Hozzávalók
- 18 dkg cukor
- 8 dl tej
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 2 dl rizs
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- mazsola ízlés szerint
- vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tejet keverd el a vajjal, forrald fel, majd öntsd hozzá a rizst, és lassú tűzön főzd puhára. Ha kész, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Közben a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat keverd ki a kétféle cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, és keverd a kihűlt rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és ezt is forgasd a rizshez. Ízlés szerint a mazsolát is add hozzá, majd egyengesd el kivajazott tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a teteje megpirul.
A diós tejberizs hasonló, nagyon finom desszert.
![](https://kep.index.hu/1/0/6021/60210/602105/60210503_7fba0a5e007a14b75da1e1eb16a785ef_wm.jpg)
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció