Édes, sütőben sült rizsfelfújt a régi recept alapján: desszertnek vagy második fogásnak is tökéletes
A habkönnyű, édes rizsfelfújtat minden gyerek szereti. Tálald házi lekvárral!

rizsfelfujt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy tartalmas leves után általában már nem is igazán akar az ember mást, csak valami könnyűt, mint ez az édes, sütőben sült rizsfelfújt. Mazsolával készítve még finomabb, de ha nem szeretitek, nyugodtan kihagyhatod belőle.

Rizsfelfújt

Hozzávalók

  • 18 dkg cukor
  • 8 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 2 dl rizs
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • mazsola ízlés szerint
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverd el a vajjal, forrald fel, majd öntsd hozzá a rizst, és lassú tűzön főzd puhára. Ha kész, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Közben a tojásokat válaszd ketté. A sárgákat keverd ki a kétféle cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, és keverd a kihűlt rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és ezt is forgasd a rizshez. Ízlés szerint a mazsolát is add hozzá, majd egyengesd el kivajazott tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percre, amíg a teteje megpirul.

A diós tejberizs hasonló, nagyon finom desszert.

Ezt is szeretjük