A hagyományos rizses hús receptje
A rizses húsról rögtön a menza jut az eszedbe? Ez sokkal finomabb lesz, mint amit ott ettél.
Ha nem akarod túlbonyolítani a főzést, de ízletes és laktató fogásra vágysz, vesd be a rizses húst. Bárhogy variálhatod, az egész család szeretni fogja. Amilyen egyszerű, olyan finom.
Zöldséges rizses hús
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéscomb
- 1 bögre rizs
- 1 bögre borsó
- 2 zöldpaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- petrezselyem
- só
- olaj
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, mosd meg, és kevés olajon pirítsd meg. Add hozzá a kisebb kockákra vágott húst. A paradicsomot és a paprikát is szeld fel, és dobd a húshoz. Sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, majd lefedve, bő egy óra alatt kis lángon főzd puhára. Ha kell, önts alá vizet.
A megmosott és leszűrt rizst olajon forrósítsd át. Ha sárgulni kezd, add hozzá a petrezselymet, és keverd bele a húst a szaftjával együtt, a borsót, és önts hozzá 2 deci vizet. Fedd le, és tedd a sütőbe 10-15 percre párolódni, hogy a rizs is elkészüljön.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció