Ricottával töltött cukkinitekercsek: paradicsomszószban sütve fenséges
Ezt az ínyenc, cukkinis fogást könnyű elkészíteni, és már a látványától megéhezel.
A cukkinit sokféleképpen töltheted, hússal, zöldséggel, gombával, sajttal, és a forma is különböző lehet. Ha a kalóriaszegény, egészséges zöldséget vékony szeletekre vágod, majd fűszeres ricottával töltöd meg, nem fogsz csalódni a végeredményben. A paradicsomszósztól csak még izgalmasabb lesz.
Ricottával töltött cukkinitekercsek
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 50 dkg sűrített paradicsom
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg krémsajt
- 5 dkg trappista sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág bazsalikom
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A megmosott cukkinit vágd fél centi vastag szeletekre, és sózd be. Pihentesd 30 percig, majd itasd le róluk a nedvességet. Forró olajon süsd meg mindkét oldalukat.
A ricottát keverd össze krémsajttal, fokhagymával, egy ág aprított bazsalikommal és reszelt sajttal. Négy cukkiniszeletet rakj egymásra úgy, hogy kicsit fedjék egymást, majd kanalazz rájuk tölteléket, és tekerd fel.
Egy lábosban hevíts olajat, süsd meg benne az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a fokhagymát, add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd, borsozd, mehet hozzá a bazsalikom, majd pakold bele a cukkinitekercseket. Főzd össze 15-20 perc alatt.
A cukkini krumplival sütve, sok sajttal, szaftosan ínyenc egytálétel vagy fantasztikus köret.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept