Ricottával, sajttal töltött cukkinitekercsek: bazsalikomos paradicsomszószban sütve fenséges fogás
Egy­sze­rűen és gyor­san el­ké­szít­hető ebédre vágysz? Töltsd meg, és csa­vard fel a cuk­ki­nit! A paradicsomszósz pedig a ráadás.

paradicsomos-ricottas-cukkinitekercsek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindig jól jön néhány remek ötlet! A cukkini sem lesz unalmas, ha új formában kerül a tányérra. A kalóriaszegény zöldséget semleges íze miatt könnyű ízesíteni. Ricottával töltve, ínyenc, markáns paradicsomos mártásban sütve kiváló egytálétel. 

Ricottával, sajttal töltött cukkinitekercsek

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 20 dkg ricotta
  • 10 dkg krémsajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • 50 dkg paradicsomkonzerv
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • bors
  • bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mosd meg, törölgesd szárazra, és zöldséghámozóval vagy késsel vágd hosszában vékony szeletekre. A ricottát keverd össze sóval, borssal, oregánóval, tejföllel és krémsajttal. 
A cukkiniszeletekre kend rá a ricottás krémet, majd tekerd fel. Fogvájóval akár rögzítheted is, hogy ne nyíljon szét a sütőben. 
 

Az olajat hevítsd fel, rakd hozzá az aprított hagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a paradicsomot, ízesítsd sóval, borssal, cukorral, és főzd forrástól számítva 10 percig. Pakold egy tűzálló tálba a cukkinitekercseket, és öntsd le a paradicsomszósszal, majd szórd meg bazsalikommal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. 
A cukkini rengeteg módon felhasználható, ízletes levest is készíthetsz belőle.  

Ezt is szeretjük