Ricottás, cukkinis pite: ropogós leveles tésztából villámgyorsan elkészül
Ezért a ricottás-cukkinis pitéért érdemes melegebb napokon is begyújtani a sütőt.

cukkinis-ricottas-pite-leveles-tesztabol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sós piték is lehetnek olyan csábítóak, mint az édes variációk. Ha nincs sok időd, a tésztakészítést is könnyen megúszhatod, csak vedd elő a hűtőből a leveles tésztát. A cukkini mindig nyerő választás sós sütikre, krémesebb ricottával pedig különösen jó. 

Ricottás, cukkinis pite

Hozzávalók:

  • 25 dkg leveles tészta
  • 25 dkg ricotta
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db cukkini
  • 1 db tojás
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel, de semmiképpen ne mikrózd! Nyújtsd ki lisztezett felületen, majd a szélétől egy-másfél centire vágd be éles késsel, így lesz pereme. Ügyelj, hogy ne szúrd át. Rakd át sütőpapírral bélelt tepsibe. 


A ricottát keverd össze a tojással, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és oszd el egyenletesen a tésztán. A megmosott cukkiniket vágd fel jó vékonyra, még egyszerűbb, ha uborkaszeletelőn gyalulod le. Rendezd el szépen a tészta tetején, és szórd meg reszelt parmezánnal. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor a tészta szépen megemelkedik, és piros, vedd ki a sütőből. Ha kihűl, vágd fel tetszés szerint. 
A cukkini rakottasnak is kiváló: még húsmentesen is laktató. 

Ezt is szeretjük