Ribizlis-vajas piskóta
A nyári szezon egyik legjobbja. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis isteni.
A friss gyümölcs a legegyszerűbb tésztát is feldobja. A ribizlis-vajas piskóta tökéletes választás. Ha betartasz néhány szabályt, a süti különösen omlós lesz.
Ribizlis-vajas piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg búzaliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 marék piros ribizli
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudsz kemény habot verni. A vajat a cukor felével keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld a tojásos egyvelegbe. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, fakanállal, lassan dolgozz. Így nem törik össze a tészta.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rögtön öntsd bele a piskótát, majd egyengesd el a tetejét. Szórd meg jól ribizlivel. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt süsd meg. Akkor jó a tészta, ha beleszúrsz egy vékony kést, és nem marad rajta semmi. Tálalás előtt szórd meg a piskótát porcukorral!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció