Ribizlis-vajas piskóta

Így lesz igazán pillekönnyű a tészta

A nyári szezon egyik legjobbja. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis isteni.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss gyümölcs a legegyszerűbb tésztát is feldobja. A ribizlis-vajas piskóta tökéletes választás. Ha betartasz néhány szabályt, a süti különösen omlós lesz.

Ribizlis-vajas piskóta

Hozzávalók 16 szelethez

  • 20 dkg búzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 marék piros ribizli
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudsz kemény habot verni. A vajat a cukor felével keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld a tojásos egyvelegbe. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, fakanállal, lassan dolgozz. Így nem törik össze a tészta.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rögtön öntsd bele a piskótát, majd egyengesd el a tetejét. Szórd meg jól ribizlivel. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt süsd meg. Akkor jó a tészta, ha beleszúrsz egy vékony kést, és nem marad rajta semmi. Tálalás előtt szórd meg a piskótát porcukorral!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük