Ribizlis-vajas piskóta
A nyári szezon egyik legjobbja. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis isteni.
A friss gyümölcs a legegyszerűbb tésztát is feldobja. A ribizlis-vajas piskóta tökéletes választás. Ha betartasz néhány szabályt, a süti különösen omlós lesz.
Ribizlis-vajas piskóta
Hozzávalók 16 szelethez
- 20 dkg búzaliszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 4 marék piros ribizli
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
Válaszd ketté a tojásokat. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudsz kemény habot verni. A vajat a cukor felével keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld a tojásos egyvelegbe. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, fakanállal, lassan dolgozz. Így nem törik össze a tészta.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rögtön öntsd bele a piskótát, majd egyengesd el a tetejét. Szórd meg jól ribizlivel. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt süsd meg. Akkor jó a tészta, ha beleszúrsz egy vékony kést, és nem marad rajta semmi. Tálalás előtt szórd meg a piskótát porcukorral!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció