Ribizlis-vajas piskóta
Így lesz igazán pillekönnyű a tészta
A nyári szezon egyik legjobbja. Nincs benne semmi extra, a végeredmény mégis isteni.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A friss gyümölcs a legegyszerűbb tésztát is feldobja. A ribizlis-vajas piskóta tökéletes választás. Ha betartasz néhány szabályt, a süti különösen omlós lesz.

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 4 marék piros ribizli
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Válaszd ketté a tojásokat. Ügyelj arra, hogy ne kerüljön sárgája a fehérjébe, mert akkor csak nagy nehézségek árán tudsz kemény habot verni. A vajat a cukor felével keverd habosra, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A lisztet és a sütőport keverd össze, majd szitáld a tojásos egyvelegbe. A fehérjékből verj kemény habot, majd óvatosan dolgozd bele a maradék cukrot, végül pedig forgasd a lisztes masszába. Ekkor már ne használj gépi habverőt, fakanállal, lassan dolgozz. Így nem törik össze a tészta.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rögtön öntsd bele a piskótát, majd egyengesd el a tetejét. Szórd meg jól ribizlivel. Előmelegített sütőben 180 fokon, 25-30 perc alatt süsd meg. Akkor jó a tészta, ha beleszúrsz egy vékony kést, és nem marad rajta semmi. Tálalás előtt szórd meg a piskótát porcukorral!

Blog.hu ajánló