Krémes, ribizlis desszert mascarponéval, pohárban: 10 perc, és kész
Ha nem kívánod ebben a melegben az édes desszerteket, akkor ez a kissé savanykás, mascarponés-ribizlis pohárkrém jól jöhet.

A pohárkrémeket könnyű variálni. Készülhetnek tejszínből, krémsajtból, fagyiból vagy ezek variációiból. Ez a változat hűsít és felfrissít. A citromos, ribizlis desszert méltó lezárása lehet egy családi ebédnek. Ezt tényleg pillanatok alatt összedobhatod, és nem kell bekapcsolni hozzá a sütőt. A kanalazni való desszert a kánikulai napok kedvence lesz.
Ribizlis-mascarponés desszert
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg mascarpone
- 16 db babapiskóta
- 10 dkg ribizli
- 8 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 db citrom
- 1 csomag habfixáló
- vaníliás cukor
Elkészítés:
A citrom héját reszeld le. A mascarponét rakd egy tálba, tedd hozzá a cukrot, és kezdd habosítani. Add hozzá a vaníliás cukrot, és mehet hozzá egy teáskanál citromlé. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, és forgasd a mascarponés masszába.
A babapiskótákat rendezd tetszés szerint egy kehelybe vagy mutatós pohárba, és kanalazd bele a mascarponés krémet. A tetejére rakd a megmosott ribizlit, és szórd meg reszelt citromhéjjal. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy a desszert lehűljön, és az ízek összeérjenek.
Ez a süti nagyon hasonlít a tiramisura. Készítsd el a klasszikus változatot!